c

Rusning till Stockholms nya stadsdel

Pressmeddelande 2011-01-25 11:10 CET

Försäljningen av lägenheter i den nya stadsdelen Järvastaden i Solna har gått över förväntan. På ett år har Skanska sålt slut samtliga 76 lägenheter i Brf Luckan – och intresset för kommande etapper är fortsatt stort.  

– Vi visste redan på planeringsstadiet att lägenheterna i Luckan skulle bli eftertraktade, men att sälja slut alla 76 lägenheter på ett år är fantastiskt.

– Det visar både på attraktionskraften i Järvastaden som område och på uppskattningen av den mycket höga standarden i våra nybyggda flerbostadshus, säger Henrik Svantesson, bostadssäljare på Skanska Nya Hem.

Gemytlig småstad i sex steg

Brf Luckan ingick i den första detaljplanen i Järvastaden. Totalt innefattar området sex detaljplaner som kommer att byggas under ett antal år och som formar Järvstaden till en gemytlig småstad med blandad bebyggelse som  både har nära till natur och storstad och med goda kommunikationer.

I slutet av 2010 inledde Skanska försäljningen av 36 nya lägenheter i detaljplan två av Järvastaden. Totalt kommer man att utveckla fyra

flerbostadshus innefattande totalt 72 lägenheter med inflyttning i början av 2012 – och intresset är stort.

– Vi ser att underskottet på nyproducerade lägenheter i Solna tillsammans med bristen på boende på andrahandsmarknaden gör att fler söker sig ut till Järvastaden, vilket gör våra nyproducerade boenden mycket attraktiva. Därför känns det jättebra att vi i dagsläget kan erbjuda fler lägenheter och småhus i kommande etapper, säger Henrik Svantesson.

Information om Skanskas projekt som ingår i detaljplan 2 i Järvastaden:

www.skanska.se/jarvastaden