c

Skanska säljer nya polishuset i Södertälje för cirka 300 miljoner kronor

Pressmeddelande 2013-07-02 08:00 CET

Skanska Sverige säljer polishuset i Södertälje för cirka 300 miljoner kronor och affären redovisas i det andra kvartalet 2013. Köparen är Vacse AB, ett konsortium av pensionsstiftelser, och tillträdet sker i december 2013.

Det nya polishuset har en total lokalyta om 7 800 kvadratmeter och beräknas stå färdigt för inflytt i fjärde kvartalet.

– Det är glädjande att vi nu har funnit en köpare av det nya polishuset som är designat helt efter polismyndighetens verksamhet med högt ställda krav på säkerhet, kvalitet och tillgänglighet. Hållbarhet har också varit en viktig ledstjärna för vårt arbete och målsättningen är att polishuset ska certifieras enligt Miljöbyggnad, nivå guld, säger Joachim Holmberg, affärsutvecklingschef, Skanska Sverige AB.

– För Vacse och dess ägare, är denna investering ännu ett steg i vår gemensamma filosofi som bygger på att placera stiftelsekapital på ett tryggt sätt med förutsägbar avkastning, säger Ossie Everum, styrelseordförande, Vacse AB.

Skanska Sverige är ett av Sveriges största byggbolag med verksamhet inom hus- och anläggningsbyggande. Affärsenheten har cirka 11 000 medarbetare och intäkterna uppgick 2012 till cirka 30 miljarder kronor. I Sverige är Skanska även verksamt inom utveckling av bostäder och kommersiella lokaler.