c

Skanska säljer terminal- och lagerfastighet i Helsingborg för cirka 200 miljoner kronor

Pressmeddelande 2021-03-02 07:45 CET

Skanska har sålt en terminal- och lagerfastighet i Helsingborg för cirka 200 miljoner kronor till ett investeringskonsortium under ledning av NRP. Försäljningen kommer att bokföras av Skanska Kommersiell Utveckling Norden i det första kvartalet 2021, då köparen också tillträder fastigheten.

terminal

Fastigheten är fullt uthyrd till Bring Frigo AB och omfattar totalt cirka 10 800 kvadratmeter modern kyl- och frysterminal. Anläggningen är utvecklad och byggd av Skanska. Wilfast har bistått köparen och kommer att förvalta fastigheten.

– Det är fantastiskt kul med ytterligare en försäljning till detta konsortium med Wilfast och NRP i spetsen. Vi är övertygade om att såväl hyresgäst som den nya ägaren kommer att trivas fantastiskt bra med sina nya lokaler, säger Jonas Karlsson, transaktionschef, Skanska Fastigheter Göteborg.

Fastigheten i Långeberga är belägen i östra delen av Helsingborg, i ett strategiskt logistikläge precis i anslutning till knutpunkten E4/E6/E20 som förbinder Köpenhamn med Oslo och Stockholm. Skanskas utvecklingsplaner fortsätter i området.

– Vi förvärvar en modern kyl- och frysterminal med en stabil hyresgäst som vi känner väl sedan tidigare. Förvärvet passar oss och våra investerare mycket bra, säger Mattias Wilson, vd, Wilfast Förvaltning AB.

Skanska är ett av de ledande bygg- och projektutvecklingsföretagen i Norden, med verksamhet inom husbyggnation och infrastrukturbyggande i Sverige, Norge och Finland samt utveckling av bostäder och kommersiella fastigheter på utvalda hemmamarknader. Kommersiell fastighetsutveckling sker även i Danmark. Skanska omsatte cirka 66 miljarder kronor i sin nordiska verksamhet och hade cirka 14 800 anställda under 2020.

Kontakter

Kontakta: Jonas F Karlsson, Transaktions- och Fastighetschef
Telefon +46104484448
Kontakta: Andreas Joons, Media Relations Manager
Telefon 0104490494