c

Skanska tecknar hyreskontrakt med Compass Group om restaurangkoncept i Citygate i Göteborg

Pressmeddelande 2019-10-29 07:30 CET

Skanska har tecknat ett 10-årigt hyresavtal med Compass Group i kontorshuset Citygate om ett restaurang-, café- och servicekoncept på 1 510 kvadratmeter.

citygate

Compass Group är en ledande operatör inom matupplevelser och service. På Citygates entréplan kommer både restaurang och café fokusera på hälsosamma och ekologiska val. Compass Group kommer även att sköta driften av frontdesk med ett fullservicekoncept anpassat för Citygates hyresgäster. Restaurangen beräknas öppna i samband med att de första hyresgästerna flyttar in sommaren 2022.

– Det här är ett jättespännande projekt, i vilket vi jobbar tätt ihop med Skanska för att skapa ett koncept kring mat och dryck som skall höja helhetskänslan för alla hyresgäster i Citygate. Vi fokuserar tydligt på hållbarhet och miljö i hela vår leverans, säger Henrik Strinning, vd, Compass Group Sverige. 
 
Citygate kommer att WELL-certifieras. WELL är baserat på medicinsk och vetenskaplig forskning och utgår från hur den byggda miljön påverkar oss människor. Dessutom kommer byggnaden att miljöcertifieras enligt LEED.

– Vi är mycket glada över att i detta tidiga skede av projektet kunna utveckla ett restaurang- och servicekoncept tillsammans med Compass Group, vilket skapar bra förutsättningar för vårt fortsatta uthyrningsarbete. Vi fortsätter att arbeta på Citygates servicekoncept för att göra det möjligt att skapa den mötesplats och destination vi eftersträvar, säger Camilla Skogsberg, uthyrningsansvarig, Skanska Fastigheter Göteborg.

Byggnationen av Citygate, på 36 våningar och 144 meter, är i full gång. Citygate får en total uthyrningsbar yta om cirka 42 000 kvadratmeter. Projektet tar ett omfattande socialt ansvar där en hållbarhetsplan har arbetats fram tillsammans med Göteborgs stad. Med pågående aktiviteter som till exempel samarbeten med skolor, läxhjälp och mentorskap. 

Kontakter

Kontakta: Camilla Skogsberg, Uthyrningsansvarig & Marknadsansvarig
Telefon +46104484397
Kontakta: Andreas Joons, Media Relations Manager
Telefon 0104490494