c

Skanska utvecklar ett nytt kontor och lager åt Dragon Port i Mölnlycke Företagspark

Pressmeddelande 2015-06-09 07:55 CET

Skanska har tecknat ett avtal med matimportören Dragon Port Foods AB om utveckling och nybyggnation av ett nytt kontor och showroom med tillhörande varm-, kyl- och fryslager i utrymmen på cirka 6 500 kvadratmeter i Mölnlycke företagspark.

Dragon Port Foods AB är importör och leverantör av asiatiska matprodukter till restauranger i Sverige och är i dag etablerade i Härryda. Genom flytten till Mölnlycke Företagspark får de större och mer ändamålsenliga lokaler i ett optimalt logistikläge med ett fantastiskt skyltläge precis intill Mölnlyckemotet och Riksväg 40.

– Vi är mycket nöjda med läget nära Göteborg och i direkt anslutning till Riksväg 40. De nya lokalerna blir ett effektivt lager som ger stora besparingar för oss och våra kunder. Framför allt är vi glada över möjligheten att tillsammans med Skanska och Härryda kommun skapa en trivsam och attraktiv arbetsplats för våra nuvarande och framtida anställda, säger Sieu Ky Truong, styrelseordförande på Dragon Port.

Projektet har startat och planerad inflyttning sker under första kvartalet 2016. Dragon Port Foods kommer att förvärva projektet av Skanska vid färdigställande.
 
– Det känns mycket bra att Dragon Port har valt att utveckla en helhetslösning med oss på Skanska. Att arbeta med drivna och starkt växande företag som Dragon Port är otroligt inspirerande. Läget som vi nu skapar i Mölnlycke Företagspark är ett av de absolut bästa i Göteborgsområdet, här finns dessutom plats för ytterligare etableringar, säger Henrik Ahnström, marknadsområdeschef logistik på Skanska.

Kontakter

Kontakta: Henrik Ahnström, Innovationsdirektör
Telefon +46104484349