c

Vårt löfte är att bygga ett bättre samhälle

Årets ROT-pris till Nationalmuseum

Nationalmuseum har utsetts till årets vinnare av ROT-priset, Stockholms Byggmästareförenings årliga utmärkelse till bästa renovering, ombyggnad och tillbyggnad. Priset delas med Statens fastighetsverk och arkitekten Wingårdhs arkitekter.

Läs mer om ROT-priset samt juryns motivering

Testarena för digitalisering

I centrala Göteborg är byggprojektet Hisingsbron testarena för digitalisering, virtuell och förstärkt verklighet. Ett par VR-glasögon kan imorgon förhindra olyckor och dyrköpta misstag eller spara tid och ge bättre byggprojekt.

Läs mer om Hisingbrons utveckling av digitala arbetssätt

Roboten HRobin, oumbärlig kollega

HRobin har snabbt blivit en uppskattad kollega som i tagit över sex tidskrävande och rutinmässiga HR-processer. Och fler lär det bli. HRobins första jobb tog fem minuter, något som tidigare tog medarbertarna en vecka.

Robotisering - oändligt med möjligheter

Det handlar om din kontorsmiljö

Försäkringskassan Göteborg i nya lokaler

Försäkringskassan flyttade från fem kontor på olika platser i Göteborg till ett gemensamt. Deras nya lokaler består av tre kontorsfastigheter i stadens södra centrum på en plats där det på 30-talet låg en tändsticksfabrik.

Läs om utvecklingen av Försäkringskassans nya kontor i kvarteret Tändstickan

Risker och möjligheter med artificiell intelligens

De algoritmer som tagit över våra liv är inte ofarliga, amoraliska tekniska system. Tvärtom finns mängder av inbyggda problem, och Anna har gjort det till sin uppgift att få politiker och andra beslutsfattare att förstå det.

Anna Felländer, specialiserad digitaliseringsekonom berättar mer

Bygg en bättre framtid med oss

Bli en del av vårt team

Vill du vara med i vårt nästa projekt? Hos oss möter du unika utmaningar och utvecklingsmöjligheter. Vi söker dig som vill skapa ett mer hållbart samhälle och bygga det tillsammans med oss. Välkommen till Skanska.

Läs mer om våra lediga jobb

Byggbranschen via Skanskagymnasiet

På skolan i Växjö möts unga från hela landet. Teknikprogrammet erbjuder intriktning mot byggteknik eller arkitektur med praktik ute på något av Skanksas projekt. Det fjärde tekniska året är ett snabbspår till anställning.

Här berättar eleverna och rektorn om sitt gymnasium

Lediga jobb

loading
Sök jobb

Press och nyheter

Pressmeddelanden

loading
Läs alla pressmeddelanden

Kalender

Kalender

Sociala medier