c

BoKlok Vallda, Kungsbacka

  • Vallda
  • Vallda
  • Vallda

Modulhus ger billiga och populära hem

I Vallda, strax utanför Kungsbacka, har vi byggt 24 välplanerade lägenheter. De faluröda tvåvåningshusen ligger inbäddade i grönska ett stenkast från havet. Bara tre mil söderut finns Göteborg med allt en storstad erbjuder. Husen är byggda i egen regi på Skanskas mark.

2008 skulle Skanska bygga villor i området, ett krav från Kungsbacka kommun var att vi även byggde lägenheter. Vi såg det som ett perfekt tillfälle att testa huset Älmhult, BoKloks första hus som består av moduler. BoKlok är ett samarbete mellan Skanska och IKEA. Idén är att bygga moderna bostäder som passar de flesta plånböcker.

Vi började med markarbetena i augusti 2008, redan i april 2009 stod lägenheterna klara för inflyttning. Sedan dess har de populära husen i Vallda figurerat i mängder av presentationer och marknadsmaterial. Pilotprojektet blev mer lyckat än vi hade vågat hoppas på.

Vart och ett av de fyra vinkelhusen består av två 2:or, två 3:or och två 4:or. Alla lägenheter har extra takhöjd och är otroligt välplanerade. Husen är byggda med loftgångar, vilket innebär att alla har egen entré.

Mellan de trivsamma flerfamiljshusen anlade vi gemensamma trädgårdar med häckar, buskar, äppelträd och grusgångar. Alla lägenheter har en altan eller balkong. Boendet är populärt eftersom det innebär möjligheten att bo i lägenhet med villakänsla.

Antal projekt

loading
Se även Skanskas globala projekt på www.skanska.com/projects