c

BoKlok Sandslätt, Falkenberg

  • Sandslätt
  • Sandslätt

Prisvärda bostäder vid havet

Bara tio minuters gångväg från havet och Skrea strand ligger Sandslätt. Här har BoKlok byggt 21 radhus och 13 kedjehus. Sandslätt är ett bostadsprojekt i egen regi på mark ägd av Skanska. Den planerade idrottsplatsen Falkenberg Arena blir granne och centrum ligger på bekvämt cykelavstånd.

Efterfrågan på billiga bostäder var stor i området, vilket styrde valet av hustyp. BoKlok är ett samarbete mellan Skanska och IKEA, idén är att bygga bostäder för de många människorna. Fler ska helt enkelt ha råd att bo bra.

Vi började bygga radhusen i juni 2011 och ett drygt år senare kunde de boende flytta in. Kedjehusen tog drygt ett halvår att bygga, inflyttning skedde i februari 2013.

De vita och stilrena husen är extremt välplanerade. Varje hus är 108 kvadratmeter men upplevs som större. Responsen från kunderna har varit mycket positiv. De har fått prisvärda och yteffektiva hus med ett fantastiskt läge.

Sandslätt består av trähus som är tillverkade på ett sätt som är skonsamt mot miljön. Trä är ett materialval som gör litet avtryck på miljön, dessutom innebär en industrialiserad process mindre spill.

Antal projekt

loading
Se även Skanskas globala projekt på www.skanska.com/projects