c

STUDIO, Malmö

  • Kv Tyfonen
  • Studio kvällsbild
  • Atrium
  • Studio meetingpoint by altitude
  • United Spaces
  • Studio altitude meetings
  • Boxplan
  • Skybar
  • Story Hotel
  • Fasad logga

Universitetsholmens bästa läge

På Universitetsholmen, mitt i centrala Malmö, har Skanska uppfört STUDIO, en ny och inbjudande samlingspunkt för stadens invånare. STUDIO har ett fantastiskt läge alldeles intill vattnet. Projektstart skedde 1 april 2014 och invigningen ägde rum hösten 2016.

Centralstationen ligger ett stenkast bort. Granne med STUDIO finns Malmö Högskola, hotell och kongressanläggningen Malmö Live, inkubatorverksamheten MINC, restauranger, caféer och gym.

I STUDIO blandas kontor med hotell, restauranger, caféer, butiker, skybar samt en blackbox – en multifunktionell yta som gör STUDIO komplett som mötesarena. Byggnaden är 14 våningar hög med kontor hotell på våning 9 och uppåt. På plan 6 finns en publik terrass och på plan 14 finns det en skybar med en terrass som har en fantastisk utsikt över Malmö och vattnet.

Tidlös arkitektur och hållbara material

Vi har fokuserat på att skapa en byggnad som är hållbar över tiden. Det innebär allt från tidlös arkitektur till hållbara material och flexibla planlösningar. Byggnaden ska dessutom passa in i ett större sammanhang, den ska vara en pusselbit i en stadsdel som ska utvecklas och levandegöras.

En hållbar mötesplats

Malmö Stad vill satsa på hållbarhet på flera plan. Förutom att byggnaden ska vara byggd med hållbara metoder och material, är själva syftet med byggnaden viktigt. Målet är att skapa en mötesplats för människor, kultur och näringsliv och på så vis även främja den sociala hållbarheten.

Det centrala läget möjliggör dessutom att besökarna kan ta sig hit med hållbara transportmedel. Verksamheterna i huset lockar till sig besökare från hela regionen.

Kv Tyfonen LEED-certifierat

Kv Tyfonen är certifierat enligt det internationella miljösystemet LEED nivå Platinum. Sweden Green Building Council utsåg 2018 byggnaden till “Årets LEED-projekt”. LEED är ett internationellt erkänt miljöcertifieringssystem som främjar resurseffektivt och miljömässigt uthålligt byggande.

En helhetsbedömning görs av byggnadens miljöegenskaper; syftet är att ta ett helhetsgrepp för att skapa en hållbar byggnad, där man bland annat tittar på hur man kan minska energi- och vattenförbrukning, koldioxidutsläpp samt farligt avfall.

Grön arbetsplats

Grön arbetsplats är Skanskas egen miljömärkning av byggarbetsplatser. För Kv Tyfonen innebär det bland annat en ökad avfallssortering, reducerad energianvändning för belysning och uppvärmning samt snålspolande duschar.

Läget nära centralstationen och andra allmänna transportmedel gör att besökare kan ta sig dit på ett miljövänligt sätt. Lånecyklar och p-platser med laddning av elbilar finns tillgängliga för husets hyresgäster.

Här har vi samlat ett urval av våra svenska referensprojekt

Antal projekt

loading