c

Blomstergården, Helsingborg

  • Illustration av gatuvy för fastighet i fyra våningar med fasad av gult tegel. Människor och bilar i förgrunden.
  • Illustration av fastighet i tegel sedd från sidan. I förgrunden grönska och cykelställ.
  • Illustration av innegård med lekande barn på lekplats.

Tryggt och grönt med närhet till city

På kvarteret Staben i Fredriksdal, ca 3 km nordöst om centrala Helsingborg, kommer Skanska Hyresbostäder att uppföra projektet Blomstergården med attraktiva hyreslägenheter. På fastigheten, som i söder gränsar till villaområden och vidare ner mot Filborna skogspark, har tidigare funnits en handelsträdgård vilket gett avtryck i utformningen av det nya bostadskvarteret.   

Huset har gestaltats i klassisk stil med sadeltak och teglade fasader. Den L-formade byggnaden mot gatan skapar en skyddad och trygg innergård mot sydväst - perfekt för att njuta av soliga eftermiddagar. Entréerna är genomgående med direkt access till gården, cykelparkering och den gemensamma uteplatsen.

Vi på Skanska tror starkt på vikten av gemenskap och sammanhållning för de boende i våra hus. Därför planerar vi också för gröna mötesplatser och lekytor inom kvarteret. Vi strävar efter att göra det enkelt för dig att koppla av, umgås med grannar eller kanske odla lite eget på din fritid – allt direkt utanför dörren.

Förskolor, skolor och kollektivtrafik finns i närområdet och fina naturområden som Filborna skogspark och flera idrotts- och lekplatser bara några kvarter bort.

Totalt planeras för 51 lägenheter i storlekar mellan 1–4 rum och kök. Lägenheterna håller en hög standard med väl genomtänkta materialval och funktioner som bidrar till ett underhålls- och bekymmersfritt boende.

Medvetna val under projektutveckling och byggprocess

Vi strävar efter att göra medvetna val som minskar vår klimatpåverkan, både under projektutveckling och byggprocess.

Vi ser över många beståndsdelar när vi utvecklar kvarteret, bland annat energianvändning, klimatpåverkan, inomhusklimat, dagsljus, fukt, material, vatten, grönytor, socialt värdeskapande, grön produktion och biologisk mångfald.

Här får hyresgästerna även goda förutsättningar att lämna bilen hemma då kvarteret ligger i anslutning till cykelvägar och med bara några få minuters promenad till busshållplats och Helsingborgsexpressen. Både cykel- och bilparkering finns självklart att tillgå inne på fastigheten.

Framtidssäkra energisystem

Med tanke på den osäkra energiverkligheten med höga priser och bristande tillgång vill Skanska framtidssäkra projektet. Skanskas specialistgrupp inom energi gör studier och utreder hur solceller på taken och värmepumpar kan ge bästa möjliga utväxling utöver fjärrvärmen som utgör grunden för uppvärmningen. Planen är att de boende även ska kunna ladda elbilar och cyklar med el som kommer från den egna byggnaden.

Här har vi samlat ett urval av våra svenska referensprojekt

Antal projekt

loading