c

Aggarpsskolan, Svedala

  • Skolan och dess entré sedd snett ovanifrån.
  • Översiktsbild från skolans baksida. Ett närliggande villaområde syns i bakgrunden.
  • Övrsiktsbild framifrån, med sporthallen till höger om skolan, och rastgården i centrum.
  • Drönarbild med skolan, rastgård och sporthall i centrum. Åkermark omgärdar skolområdet.

En modern skola för årskurs 4-9

I takt med att befolkningen i Svedala kommun i Skåne växer, ökar även behovet av nya skolor. Skanska fick därför i uppdrag av kommunen att bygga Aggarpsskolan med plats för 700 elever i årskurs 4-9. I projektet ingick även en fullskalig sporthall.

Hög prefabriceringsgrad medförde kort byggtid

Vi startade projekteringen i februari 2016 och påbörjade byggprocessen i oktober samma år. Markarbetena uppfördes under hösten och därefter påbörjades uppförandet av skolan.

Tack vare en hög prefabriceringsgrad färdigställdes skolan på endast 19 månader. I maj 2018 lämnades den över till kunden.

En välkomnande glasentré

Aggarpsskolan är 8 840 kvadratmeter och har en välkomnande glasentré. I skolan finns café, bibliotek, reception, administration och elevhälsa.

Skolan har totalt fyra hemvister, två för årskurs 4-6 och två för årskurs 7-9. I hemvisterna möts eleverna av flexibla lokaler, allrum, arbetsplatser för lärarna, grupprum samt toaletter.

Skolan har också gemensamma klassrum för bild, slöjd, musik och NO. Skolan har inga kapprum utan alla elever har istället varsitt skåp.

På lunchen äter eleverna i skolans matsal som har utrymme för 270 personer.

Sporthallen anpassad för volleyboll

Sporthallen som ligger intill skolan har en takhöjd på nio meter och är anpassad för att klara av Champions League i volleyboll. På läktaren kan 380 åskådare sitta. Genom en höj och sänkbar vägg går hallen dessutom att dela av i två mindre hallar.

Utemiljön ska gynna barnens hälsa

Utemiljön är viktig för att eleverna ska trivas. Vi vill att den ska gynna barnens hälsa och bjuda in till rörelse och lek. På Aggarpsskolan anlade vi en yta för utemiljöer på 40 000 kvadratmeter.

Lagom till höstterminen 2018 kunde eleverna och personalen flytta in i Aggarpsskolan.

Här har vi samlat ett urval av våra svenska referensprojekt

Antal projekt

loading