c

Mariaporten, Helsingborg

  • Skanska Hyresbostäders projekt Mariaporten. Bild: Arkitektlaget i Helsingborg.

Moderna hyresrätter breddar utbudet i Mariastaden

I norra Helsingborg har Skanska Hyresbostäder utvecklat 95 hyresrättslägenheter i två byggnader. De ligger på var sin sida om infarten till stadsdelen Mariastaden och har därav fått namnet Mariaporten.

När Skanska Hyresbostäder startade utvecklingen av bostadsprojektet var Mariastaden ett utpräglat småhusområde. Projektet gav en möjlighet att bredda det lokala marknadsutbudet med moderna och högkvalitativa hyresrätter. På så vis kan fler hitta sitt hem i populära Mariastaden, med flexibla boendelösningar genom livets olika faser för dem som vill hyra istället för att köpa.

Utropstecken i områdets entré

De två husen är byggda i varierande höjder från tre till sex våningar och klädda med tegelfasader som ger ett gediget intryck. För att ge en tydlig identitet åt de första byggnaderna som möter Mariastadens besökare har trapphusen fått en konstnärlig utformning som fångar ögat. Fasaden av flerfärgad plåt i gröna nyanser blir ett utropstecken bland de omgivande tegelfasaderna. 

Hög kvalitet och enkel vardag

Hyreslägenheterna med 2-4 rum är moderna, välplanerade bostäder som håller genomgående hög standard då Skanska utvecklar alla sina hyresrätter i en kvalitet som motsvarar bostadsrätter.

Alla lägenheter har ekparkett och säkerhetsdörr. De ljusa köken är generöst utrustade, bostäderna har tvättmaskin, torktumlare och helkaklade badrum. Innanför husen ligger två skyddade och grönskande innergårdar samt miljöhus, cykelrum och parkering som gör vardagen enkel för de boende.

Husen är miljömärkta enligt Miljöbyggnad Silver, en certifiering som omfattar cirka 15 punkter på områdena energi, inneklimat och material. Den är utvecklad för att värna om miljön och människors hälsa samtidigt som energieffektiviteten ger lägre driftkostnader för fastigheten.

Här har vi samlat ett urval av våra svenska referensprojekt

Antal projekt

loading