c

Måseskär, Helsingborg

  • Skanska Hyresbostäders bostäder i radhusform i Måseskär.
  • Skanska Hyresbostäders bostäder i radhusform i Måseskär.

Stilrent formspråk i radhuslägenhet

I Rydebäck söder om Helsingborg har Skanska Hyresbostäder uppfört 40 radhuslägenheter i kvarteret Måseskär. Lägenheterna är mycket populära eftersom de är utformade som radhus med egna små gårdar: ett utmärkt val för många barnfamiljer.

Husen är i två plan och karaktäriseras av ett stilrent formspråk, med teglade fasader i en varm kulör. Lägenheterna i markplan har egen uteplats inramad av häckplanteringar medan lägenheterna på plan två har två balkonger. Den ena är riktad mot innergården och rymlig nog för ett större möblemang.

Lägenheterna har yteffektiva och funktionella planlösningar i modern stil. Samtliga material håller hög kvalitet och är framtagna med omsorg för att skapa ett bekymmersfritt boende som kräver minimalt underhåll. De ljusa köken är generöst utrustade och bostäderna har tvättmaskin, torktumlare och helkaklade badrum.

Huskropparna bildar två skyddade och grönskande innergårdar med gemensamma lekredskap, parkbänkar och blomstrande planteringar som inbjuder till aktivitet och samvaro för boende i alla åldrar.

Hållbart från materialval till livsstil

Husen är hållbarhetsmärkta enligt Miljöbyggnad Silver, en certifiering som omfattar cirka 15 hållbarhetsaspekter inom områdena energi, inneklimat och material. Den är utvecklad för att värna om miljön och människors hälsa samtidigt som energieffektiviteten ger lägre driftkostnader för fastigheten.

I Måseskär är det dessutom lätt för hyresgästerna att leva miljövänligt i vardagen. De kan själva följa och påverka sin energianvändning då el, värme och vattenförbrukning mäts och visualiseras separat för varje lägenhet. De har också tillgång till ett utökat miljörum med sortering i nio fraktioner som underlättar och uppmuntrar till källsortering.

Här har vi samlat ett urval av våra svenska referensprojekt

Antal projekt

loading