c

Gustavslund, Helsingborg

  • Skanska Hyresbostäders hus i projektet Gustavslund, Helsingborg
  • Skanska Hyresbostäders hus i projektet Gustavslund, Helsingborg
  • Skanska Hyresbostäders hus i projektet Gustavslund, Helsingborg

Hyresrätter med hög standard och lågt underhållsbehov

I Gustavslund i sydöstra Helsingborg har Skanska Hyresbostäder uppfört fyra punkthus med 80 lägenheter på 2-4 rum och kök. Som i alla våra projekt har hög boendestandard, kvalitetsmaterial och långsiktig hållbarhet stått i fokus för utvecklingen av bostadskvarteret.

Materialen är utvalda för att hålla länge och kräva minimalt underhåll. Fasaderna är uppförda i danskt tegel i en ljust gulgrå ton som ger ett modernt men klassiskt intryck. Fönstren är aluminiumbeklädda och även inuti lägenheterna är materialen gedigna och valda med omsorg. Planlösningarna är funktionella och yteffektiva, köken är fullutrustade och badrummen helkalkade med tvättmaskin och torktumlare.

Varje lägenhet har antingen en egen takterrass, rymlig balkong eller uteplats med en egen liten täppa i markplan. Gården är stor och lummig med en skyddad utemiljö. Här finns lekredskap för barnen och sittplatser för umgänge med vänner och grannar. Sammantaget ger det goda förutsättningar för trivsel och långsiktiga hyresgäster.

Husen är miljömärkta enligt Miljöbyggnad Silver, en certifiering som omfattar cirka 15 hållbarhetsaspekter inom områdena energi, inneklimat och material. Den är utvecklad för att värna om miljön och människors hälsa samtidigt som energieffektiviteten ger lägre driftkostnader för fastigheten.

I Gustavslund är det också lätt för de boende att leva miljövänligt i vardagen. Även i driftfas har vi förberett för att ge hyresgästerna möjlighet till en hållbar livsstil. Exempelvis kan de själva följa och påverka sin energiförbrukning då el, värme och varmvatten mäts och visualiseras separat för varje lägenhet.

Här har vi samlat ett urval av våra svenska referensprojekt

Antal projekt

loading