c

Gallerian/Trollhättan 31, Stockholm

  • Urban Escape - Slottsvy
  • Urban Escape - Vy NK
  • Urban Escape - Vy Stadshuset
  • Urban Escape - Vy Sergels Torg
  • Urban Escape - Byggkranar
  • Urban Escape

Moderna kontorslokaler växer fram i Stockholm

Skanska fick i uppdrag att genomföra en om- och tillbyggnad av en fastighet på Regeringsgatan 13-19. Projektet är LEED-certifierat med nivå GOLD.

Det är en del av projektet Urban Escape Stockholm som innefattar en omvandling av ett helt kvarter mitt i centrala Stockholm. Uppdragsgivare är AMF Fastigheter och mer information om projektet finns på www.urbanescape.se.

Tre nya våningsplan

Fastigheten har renoverats från plan fem och uppåt för att ge plats för nya, moderna kontorslokaler samt ett konferensutrymme. Tillbyggnation sker med tre våningsplan samt en flygel i sju plan på innergården. Totalt omfattar om- och tillbyggnaden cirka 25 000 kvadratmeter.

Skanska fick uppdraget i mars 2015 och arbetet påbörjades i april samma år.

Utmaningar i projektet

Projektets geografiska läge medför att stor hänsyn tas till omkringliggande fastigheter, tredje man och handelsplatsen Gallerian, som öppethålls under hela projekttiden.

Arbetet har pågått dygnet runt och omkring 30 tjänstemän och 60 yrkesarbetare var på plats. Alla tunga och riskabla lyft måste ske när handelsplatsen Gallerian är stängd. Detta för att minimera alla eventuella risker.

Flera entreprenörer är delaktiga i Urban Escape Stockholm och samverkan och dialog är centralt. För att underlätta logistiken använder samtliga aktörer samma logistik- och distributionssystem av material.

Alla leveranser till projektet koordinerades i en logistikcentral i Sätra för en samordnad transport till projektet. Upplägget har minskat transporterna med 82 % per år och det bidrar till en lättare hantering på arbetsplatsen då alla leveranser är tydligt uppmärkta.

 

Här har vi samlat ett urval av våra svenska referensprojekt

Antal projekt

loading