c

Skanska säljer terminal i Mölnlycke för 43,5 miljoner kronor

Pressmeddelande 2015-02-23 07:55 CET

Skanska säljer fastigheten Härryda Solsten 1:113 i Mölnlycke, för cirka 43,5 miljoner kronor. Köpare är Wilfast som genomför investeringen tillsammans med norska Ness Risan & Partners AS.

Transaktionen avser en fastighet med terminal och kontorsbyggnad om totalt cirka 1 650 kvadratmeter. Fastigheten färdigställdes under februari 2015 och är fullt uthyrd till Arla Foods AB. Den nya ägaren tar över fastigheten i februari 2015.

– Försäljningen av Solsten 1:113 bekräftar marknadens efterfrågan på moderna logistikfastigheter. Investerarna är fortsatt attraherade av moderna produkter med stabila hyresgäster i bra lägen, säger Jonas Karlsson, transaktionschef för Skanska Fastigheter Göteborg.

– Fastigheten är en modern logiskfastighet i Mölnlycke Företagspark, ett attraktivt läge i Göteborgsområdet med direkt anslutning till Riksväg 40, anpassad till hyresgästen Arla Foods verksamhet. På tomten finns även ytterligare byggrätter. Köpet passar våra investerare mycket bra med ett långsiktigt hyresavtal, stabilt kassaflöde och stark hyresgäst. Tillsammans med hyresgästen hoppas vi kunna utveckla fastigheten ytterligare, säger Mattias Wilson på Wilfast.

Skanska Kommersiell Utveckling Norden initierar och utvecklar fastighetsprojekt inom kontor, logistik, verksamhetslokaler och affärshus. Kontorsverksamheten är koncentrerad till de tre storstadsregionerna i Sverige, Köpenhamnsregionen i Danmark, Osloregionen i Norge samt Helsingfors i Finland. Utvecklingen av logistik- och volymhandelsfastigheter bedrivs på strategiska orter i Sverige och Danmark.

Kontakter

Kontakta: Jonas F Karlsson, Transaktions- och Fastighetschef
Telefon +46104484448