c

Skanska tecknar avtal med Västsvenska Handelskammaren i kontorshuset PARK49 i Göteborg

Pressmeddelande 2015-02-18 07:55 CET

I februari 2016 flyttar Västsvenska Handelskammaren in i PARK49 som ligger vid Gamla Ullevi. Hyresavtalet omfattar kontor på första våningen samt konferenslokaler i husets entréplan om totalt 1230 kvadratmeter.

PARK49

PARK49, som just nu byggs på Parkgatan i Göteborg, ligger granne med Gamla Ullevi. Här utformas platser för möten, kreativitet och goda affärer.

Kontorshuset har flera terrasser i olika våningshöjd som skapar kontakt med Trädgårdsföreningen och Parkgatans grönska. På entréplan finns planer för en restaurang med uteservering. Restaurangen har även har tillgång till terrassen på plan elva med panorama utsikt över centrala Göteborg. En av terrasserna är till för hyresgästerna i huset; här kan man som hyresgäst hämta andan eller kliva ur rutinerna för ett möte.

Huset kommer att certifieras på den högsta nivån, Platinum, enligt det internationella miljöcertifieringssystemet LEED. Det innebär att inom projektet fokuserar Skanska på exempelvis energiförbrukning, sedumtak, gröna terrasser och hållbara materialval.

Näringslivsorganisationen Västsvenska Handelskammaren blir en av de första hyresgästerna.
– Stora delar av västsvenskt näringsliv har kontakt med Handelskammaren. Vi arrangerar omkring 700 möten varje år. Med flytten till Park49 kan vi erbjuda möten i moderna och flexibla lokaler. Dessutom ligger byggnaden i en del av Göteborg som tidigare varit lite öde, men som nu förtätas. Att vi blir en del i en sådan utveckling tycker jag passar Handelskammaren mycket väl. Vi pratar om behovet av förtätning, nu bidrar vi till att den sker också, säger Johan Trouvé, VD på Västsvenska Handelskammaren. 

2700 företag runt om i Västsverige är medlemmar i Handelskammaren och stöttar på så sätt organisationens arbete med att göra Västsverige till en starkare region för företagande. Handelskammaren har drygt 70 anställda.
– Vi är stolta över att kunna välkomna Västsvenska Handelskammaren till PARK49 som kommer att ha en betydande roll för huset och området genom att skapa det liv och rörelse som vi eftersträvar. Vi har inte bara hyrt ut en kontorslokal utan vi har även långsiktigt säkrat husets innehåll genom en arrangör av möten, event och annat. Intresset för huset har varit stort från start och vi har fortsatt mycket intressanta diskussioner, säger Mats Dynevik, marknadschef, Skanska Fastigheter Göteborg. 
 
Skanska Kommersiell Utveckling Norden initierar och utvecklar
fastighetsprojekt inom kontor, logistik och affärshus. Kontorsverksamheten är koncentrerad till de tre storstadsregionerna i Sverige, Köpenhamnsregionen i Danmark, Helsingfors i Finland samt Oslo i Norge. Utvecklingen av logistik- och volymhandelsfastigheter bedrivs på strategiska orter i Sverige, Danmark och Finland.

Kontakter

Kontakta: Mats Dynevik, Uthyrnings- och marknadschef
Telefon +46104484443