c

Skanska har hyrt ut hela fastigheten Gröna Skrapan i Göteborg

Pressmeddelande 2012-05-23 09:00 CET

Skanska har tecknat hyreskontrakt om ytterligare drygt 400 kvadratmeter i det energisnåla kontorshuset, och därmed är alla ytor i fastigheten uthyrda.

Gröna Skrapan är ett resultat av ett prioriterat miljöarbete inom Skanska. Kontorshuset innehåller ett flertal miljöfördelar och klimatsmarta lösningar. Skanska lever som man lär och har sin verksamhet i de energieffektiva lokalerna. Några delar av framgångsreceptet är att huset har miljöfokus och var klart för inflyttning i rätt tid konjunkturmässigt.

Skanskas kontorshus Gröna Skrapan är certifierat på den allra högsta nivån, Platinum, enligt det internationella miljöcertifieringssystemet LEED (”Leadership in Energy and Enviromental Design”). LEED är ett internationellt system för miljöcertifiering av byggnader. Resursanvändning, byggnadens läge, utformning och inomhusklimat samt minimering av energiförbrukning och avfall ligger till grund för en LEED-klassificering. Dessutom är Gröna Skrapan certifierat enligt EU GreenBuilding. Det innebär att husets energianvändning blir minst 25 procent lägre än vad som föreskrivs i Boverkets normer för nybyggda fastigheter.

Gröna Skrapan omfattar 17 000 kvadratmeter på 16 våningar och har ett attraktivt läge intill E6/E20.

– Att 100 procent av huset nu är uthyrt visar att vi är rätt ute när det gäller utformningen av framtidens kontor, där den starka miljöprofilen i huset varit avgörande när många av våra hyresgäster valt att etablera sig här. Något som varit extra viktigt att fokusera på är arbetsmiljön i huset, som innebär bra luftkvalitet, generöst med dagsljus vid alla arbetsplatser och noga utvalda material utan skadliga ämnen. Vi fortsätter nu våra gröna resa med våra projekt Kvarteret Tennet och ÅF-huset där vi än mer fokuserar på arbetsmiljön och hållbara lokaler, säger Mats Dynevik, marknadschef, Skanska Fastigheter Göteborg.

Skanska Kommersiell Utveckling Norden initierar och utvecklar fastighetsprojekt inom kontor, logistik och affärshus. Kontorsverksamheten är koncentrerad till de tre storstadsregionerna i Sverige, Köpenhamnsregionen i Danmark, Helsingfors i Finland samt Oslo i Norge. Utvecklingen av logistik- och volymhandelsfastigheter bedrivs på strategiska orter i Sverige, Danmark och Finland.

Kontakter

Kontakta: Mats Dynevik, Uthyrnings- och marknadschef
Telefon +46104484443
Kontakta: Mia Trahn, Kompetensutvecklare
Telefon +46104484440