c

Media Markt och Max Hamburgerrestauranger hyresgäster vid Skanskas nya handelsplats, Torpavallen i Göteborg

Pressmeddelande 2011-10-20 09:00 CET

Skanska har tecknat hyreskontrakt med hemelektronikkedjan Media Markt och hamburgerkedjan Max för nya butikslokaler vid Torpavallen, Göteborg. Båda tillträder sina lokaler under 2012.

Torpavallens nya handelsområde omfattar totalt cirka 10 000 kvm och beräknas stå helt klart under första kvartalet 2013. Handelsplatsen uppförs på Torpavallen och de nuvarande fotbollsplanerna flyttas till Härlanda Park. I området finns idag Systembolaget, ICA Kvantum och Statoil. 

– Det finns ett stort intresse och efterfrågan för fler Max-restauranger i Göteborgsregionen. Läget vi får vid Torpavallen nära E20 är mycket bra och ett viktigt steg i vår satsning i området, säger Richard Bergfors VD på Max.

– Vi välkomnar Media Markt och Max till ett mycket attraktivt och välexponerat läge vid Torpvallens handelsplats. Det är fjärde gången vi utvecklar nya butikslokaler åt Media Markt vilket glädjer oss och självklart hoppas vi på fler gemensamma projekt i framtiden. Extra roligt att Max etablerar sig på Torpavallen då företagets starka miljöfokus går helt i linje med vårt arbete inom Skanska, säger Mikael Gabrielii, marknadsområdeschef, Skanska Fastigheter Göteborg.

Skanska Kommersiell Utveckling Norden initierar och utvecklar fastighetsprojekt inom kontor, logistik och affärshus. Kontorsverksamheten är koncentrerad till de tre storstadsregionerna i Sverige, Köpenhamnsregionen i Danmark, Helsingfors i Finland samt Oslo i Norge. Utvecklingen av logistik- och volymhandelsfastigheter bedrivs på strategiska orter i Sverige, Danmark och Finland.