c

Skanska bygger nya hyreslägenheter i Södertälje

Pressmeddelande 2012-04-02 14:00 CET

Skanska har fått i uppdrag av Telge Bostäder att bygga två hus med hyreslägenheter i centrala Södertälje. Totalt blir det 105 lägenheter i de två husen som får sju respektive tolv våningar.

Lägenheter Södertälje

Förberedande markarbeten har redan påbörjats och byggnaderna kommer att börja ta form till hösten. Första inflytt är planerad till andra halvan av 2014.
 
– Vi ser fram emot att få bidra till utvecklingen av centrala Södertälje tillsammans med Telge Bostäder. Genom vårt samarbetsavtal har vi haft möjlighet att redan på ett tidigt skede i planeringen kunnat bidra till lösningar som höjer kvaliteten och minskar kostnaderna. Vi har lagt stor vikt vid gestaltning och hållbarhetsfrågor, säger Alexandra Lauren, distriktschef, Skanska Sverige.

Avsikten är att husen ska miljöcertifieras enligt Miljöbyggnad, nivå silver. Det innebär höga krav på energianvändning, luftkvalitet, ljudisolering och val av byggmaterial.

Husen byggs på Storgatan intill Tom Tits Experiment vilket innebär att bostäderna kommer att ligga i direkt anslutning till Södertälje Centrum. De minsta lägenheterna får en yta på 47 kvadratmeter, fördelat på två rum och kök medan de största får fem rum och kök och 111 kvadratmeter.

– Vi är mycket glada över att kunna erbjuda Södertäljeborna nya fräscha, energieffektiva lägenheter. Som Södertäljes största hyresvärd med över 10 000 lägenheter är det viktigt för oss att bidra till kommunens utveckling. Vårt nära samarbete med Skanska innebär att kostnaderna kan hållas nere utan att vi behöver kompromissa med kvaliteten, säger Eva Nygren, vd Telge Bostäder.