c

Pressmeddelande: Stor efterfrågan när Skanska släppte bostäder i Uppsala

Pressmeddelande 2010-10-18 10:15 CET

Skanska har inlett försäljningen av 59 nya bostäder i Kungsängen i Uppsala. Valhall kommer att bli Skanskas sista etapp i kvarteret och efterfrågan på bostäderna är mycket stor. Även Skanskas tidigare etapper i kvarteret, Olympentorget och Arken, är slutsålda.

I somras förvärvade Skanska 400 byggrätter av NCC i Kungsängen i syfte att förstärka positionen på bostadsmarknaden i Uppsala. Härom veckan inledde Skanska dessutom försäljningen av 59 nya bostäder som kommer att bli den sista etappen i kvarteret.

– Säljstarten av Valhall präglades av en mycket stor efterfrågan. Den allra första intressenten köade utanför visningslägenheten fyra timmar innan dörrarna öppnades. Dessutom var det ett stort intresse från kringboende att byta upp sig till en större lägenhet och få tillgång till den barnvänliga innergården som vi skapat, säger Fredrik Hjortzen, bostadssäljare på Skanska Nya Hem.

Stor efterfrågan på takterrasser

Industristaden i Kungsängen är en ny stadsdel som håller på att växa fram på ett attraktivt läge i centrala Uppsala och som redan har blivit mycket populärt. Området i sig är ett gammalt industriområde som håller på att omvandlas till nya moderna kvarter med bostäder, butiker och kontor.

– Alla tillgängliga lägenheter tecknades upp direkt. Allra störst intresse var det för de mindre 2:orna samt för 4:orna. Intresset för terrassvåningarna högst upp i huset, varav några består av terrasser i två vädersträck, var däremot enormt, avslutar Fredrik Hjortzen på Skanska Nya Hem.

Lägenheterna är bostadsrätter och kommer ha en boarea på 27 kvm till 108 kvm. Priset kommer att ligga mellan 840 000 kronor och 3 920 000 kronor. Skanska räknar med inflyttning i oktober 2012.