c

Skanska hyr ut 11 000 kvm i Österport i Malmö

Pressmeddelande 2013-12-19 07:55 CET

Skanska har tecknat ett 10-årigt hyresavtal med Sweco om cirka 11 000 kvm i kontorsfastigheten Österport 7 i Malmö. Under januari 2015 flyttar Sweco sitt regionkontor till den miljöklassade kontorsbyggnaden på Drottningtorget.

Österport

Fastigheten Österport 7, som består av åtta kontorsvåningar med parkering i källaren, byggs nu om för att stödja Swecos verksamhet. Ombyggnaden genomförs av Skanska Sverige med planerad byggstart våren 2014.

– De nya lokalerna möjliggör samlokalisering av Sweco och Vecturas kontor i Malmö, något som kommer att stödja Swecos tillväxt och samverkan inom företaget. Hållbarhetsfrågan har varit viktig i valet av nya lokaler och kontoret kommer att utformas enligt vår filosofi om hållbarhet, energihållning, kreativa möten och ständig förändring, säger Åsa Bergman, vd för Sweco Sverige.

Fastigheten är den första i Europa som har fått miljöcertifiering LEED Platinum i kategorin Existing Building och vann Sweden Green Building Award i kategorin befintlig byggnad 2012. Byggnaden är även miljömärkt enligt EU Green Building och 2011 vann fastigheten Scandinavian Green Roof Associations första pris för sina takträdgårdar. Detta har möjliggjorts genom en omfattande grön renovering som sänkt energiförbrukningen och minskat fastighetens påverkan på miljön.

– Det är en tydlig trend att hållbarhet är avgörande vid val av kontorslokaler. Vi är glada att hälsa Sweco välkomna till Österport och ser fram emot vårt fortsatta samarbete, säger Marie Persson, Marknadschef, Skanska Öresund.

Skanska Kommersiell Utveckling Norden initierar och utvecklar fastighetsprojekt inom kontor, logistik och affärshus. Kontorsverksamheten är koncentrerad till de tre storstadsregionerna i Sverige, Köpenhamnsregionen i Danmark, Oslo i Norge samt Helsingfors i Finland. Utvecklingen av logistik- och volymhandelsfastigheter bedrivs på strategiska orter i Sverige, Danmark och Finland.

Kontakter

Kontakta: Camilla Wieslander, VD
Telefon +46104483289