c

Skanska tog sista första spadtaget i Industristaden – planerar fler bostadsprojekt i Uppsala

Pressmeddelande 2011-01-25 09:00 CET

Vid en spadtagningsceremoni invigde Skanska bygget av 59 lägenheter i Brf Valhall som utgör den sista etappen i Industristaden. Byggstarten aktualiserar samtidigt frågan om bostadsbristen i Uppsala.

Bara en kilometer från Stora Torget i Uppsala har en helt ny stadsdel växt fram. Bostadsområdet som kallas Industristaden är snart färdigutvecklat och när Skanska tillsammans med Stadsbyggnadsdirektören Bengt Andrén och lägenhetsköparen Kjell Hjortzén satte spaden i marken betydde det att bygget av den sista etappen var igång. 

I Uppsala är bostadsbristen påtaglig, och när spadtaget togs för Brf Valhall var över hälften av lägenheterna redan sålda.

– Våra kunder uppskattar den höga standarden i våra nybyggda bostäder, men behovet av nybyggda bostäder i Uppsala har ytterligare drivit på intresset för lägenheterna i Industristaden. Därför är det extra roligt att Skanska satsar stort på både Industristaden och andra bostadsprojekt i Uppsala, säger Anders Sjölund, Distriktschef på Skanska Nya Hem.

Skanskas pågående bostadsprojekt i Uppsala

• I det nya projektet Uppsala Entré, som kommer att bestå av kontor, butiker och bostäder, utvecklar Skanska cirka 90 lägenheter.

• Skanska hantera försäljningen av 15 radhus i Alsike, som kommer att uppföras av BoKlok.

• I somras köpte Skanska 400 byggrätter för 152 miljoner av NCC avseende kvarteret Kungsängen 24:4 i Industristaden.

Mer information om Skanskas bostadsbygge Brf Valhall i Industristaden: www.skanska.se/industristaden