c

Skanska och Bovieran sluter samarbetsavtal

Pressmeddelande 2013-08-22 13:00 CET

Skanska och Bovieran har slutit ett tvåårigt samarbetsavtal för byggentreprenader av Bovierans samtliga bostadsprojekt runt om i Sverige. Bovierans lägenhetshus med seniorbostäder kännetecknas av tre huskroppar med tre våningar som binds samman med en enorm inglasad vinterträdgård med medelhavsklimat.

Bovieran

Skanska har redan påbörjat byggnationen av husprojekt åt Bovieran i Falkenberg, Hönö och Norrtälje. Försäljningen har gått bra och konceptet som ursprungligen riktade sig till seniorer lockar nu intressenter även ur andra åldersgrupper. Lägenheterna upplåts som bostadsrätter och varje förening består av 48 lägenheter fördelat på två respektive tre rum och kök.

– Vi är väldigt glada över att få fortsatt förtroende att samarbeta med Bovieran under de kommande åren. Konceptet är unikt och Bovieran har verkligen hittat rätt i vad kunderna efterfrågar, säger Jörgen Larsson, regionchef, Skanska Sverige AB.

Bovieran har idag avtal för byggnation med ett 20-tal svenska kommuner och färdiga anläggningar finns i Partille, Örebro, Västerås, Nyköping och Varberg. Bovieran planerar att uppföra 5-7 anläggningar per år.

– Vi ser mycket positivt i att vi funnit en stabil samarbetspartner som kan garantera den kvalitet och produktionstakt som vi vill erbjuda våra kunder, säger Fredrik Mellberg, VD, Bovieran AB.

Se Bovierans befintliga och planerade projekt på denna karta: www.bovieran.se/hitta-din-bovieran/