c

Skanska utvecklar nytt bostadsområde i Tygelsjö

Pressmeddelande 2005-10-21 09:50 CET

Detaljplanen för Skanskas nya bostadsområde Sjötorps ängar i Tygelsjö, Malmö kommun, är nu godkänd. Det innebär att Skanska kan förverkliga planerna och erbjuda prisvärda enfamiljshus i Tygelsjö nära stan. Dessutom kommer sex stycken av de populära BoKlok-husen med bostadsrätter att byggas.

Pressmeddelandefrån Skanska Nya Hem

2005-10-21

Skanska utvecklar nytt bostadsområde i Tygelsjö

Detaljplanen för Skanskas nya bostadsområde Sjötorps ängar i Tygelsjö, Malmö kommun, är nu godkänd.  Det innebär att Skanska kan förverkliga planerna och erbjuda prisvärda enfamiljshus i Tygelsjö nära stan. Dessutom kommer sex stycken av de populära BoKlok-husen med bostadsrätter att byggas.

Sjötorps ängar i Tygelsjö kommer att delas in i åtta etapper. Totalt uppförs cirka 170 enfamiljshus och 36 bostadsrättslägenheter i sex stycken tvåvånings BoKlok-hus.

- Vi räknar med att kunna erbjuda ett attraktivt och prisvärt boende med närhet både till natur och stad. I den första etappen planerar vi för cirka 40 enfamiljshus, säger Olof Pauli, projektchef Skanska Nya Hem Öresund.

I området pågår nu kommunens arbete med att anlägga en park, som ska smälta in i bostadsområdet och det intilliggande landskapet.

Säljstart för den första etappen beräknas till mars-april 2006, byggstart i augusti 2006 och en första inflyttning i det nya området beräknas ske i oktober 2007.

 

 


Se även www.skanska.se/nyahem

För ytterligare information, kontakta:
Olof Pauli, projektchef Skanska Nya Hem, tel: 040-14 46 58 eller 070-508 01 73.