c

Första spadtaget på det miljövänliga äldreboendet i Nödinge

Pressmeddelande 2011-05-24 09:30 CET

Skanska bygger ett äldreboende åt Ale kommun. På torsdag tas det första spadtaget för det miljövänliga äldreboendet i Nödinge.

Datum: Torsdagen den 26 maj
Plats: Klockarevägen, Nödinge
Tid: 11:30

Första spadtaget tas av Mikael Berglund, kommunstyrelsens ordförande i Ale kommun, och Boel Holgersson, ordförande i Vård- och Omsorgsnämnden i Ale kommun tillsammans med Anders Erlandsson, regionchef i Skanska Sverige.

För att tillgodose behovet av äldreomsorg har Ale kommun beslutat att ett äldreboende om 40 lägenheter ska byggas i natursköna omgivningar i Nödinge. Inflyttningen beräknas till 1 september 2012.

I det nya äldreboendet har Ale kommun tillsammans med Skanska strävat efter att ha människan i fokus. De äldre ska få bästa möjliga vård i en miljö där de kan trivas och må bra.

Genom att bygga med hög energiprestanda, effektiva installationer och noggranna val av material ska bygget miljöcertifieras enligt det internationella miljöcertifieringssystemet LEED (Leadership in Energy and Environmental Design).

Äldreboendet i Nödinge är ett exempel på Skanskas satsning på projektutveckling. Skanska bygger i egen regi och finansierar bygget av äldreboendet, som sedan hyrs ut till Ale kommun med ett 20-årigt så kallat blockuthyrningsavtal.

Kontakter

Kontakta: Anders Erlandsson, vVD
Telefon 0104484116
Kontakta: Mia Trahn, Kompetensutvecklare
Telefon +46104484440