c

Skanska förstärker inom utveckling av kommersiella fastigheter i Göteborgsregionen

Pressmeddelande 2012-02-20 10:30 CET

Skanska fortsätter sin offensiv inom projektutveckling med fokus på hotell och samhällsnyttiga lokaler genom att rekrytera två projektledare.

Ahmed Fetibegovic

Skanskas strategiska rekrytering av projektledare är en förstärkning inför den kommande expansionen inom fastighetsutveckling i egen regi i Göteborgsregionen.

Ahmed Fetibegovic kommer närmast från Jones Lang LaSalle Capital Markets. På Skanska kommer Ahmed att ansvara för bolagets fastighetsköp och försäljningar.

Jonas Ljunggren har närmast arbetat på Perstorp AB med verksamhets-utveckling. Han har ett förflutet inom Skanska, senast som projektchef. Jonas kommer att ansvara för projektutveckling i Västsverige.

- Vi ser ett ökande intresse för långa, stabila avtal, som hotelloperatörsavtal och kommunala avtal. Vi har intressanta affärsmöjligheter att erbjuda och rustar nu för framtiden, säger Henrik Olsson, affärsutvecklingschef på Skanska.

Inom bolagets projektportfölj finns bland annat det nya Radisson Blu-hotellet på Lindholmen i Göteborg, som beräknas stå klart under första kvartalet 2013, samt vård- och äldreboendet i Nödinge med Ale Kommun som hyresgäst, med inflyttning september 2012.

Skanska Sverige, Projektutveckling Kommersiellt arbetar framför allt med att initiera, utveckla och sälja kommersiella fastighetsprojekt. Tyngdpunkten finns i Stockholm, Göteborg och Öresundsregionen.

Kontakter

Kontakta: Mia Trahn, Kompetensutvecklare
Telefon +46104484440
Kontakta: Henrik Olsson, Projektchef
Telefon +46104492593