c

Varning för falska anläggningsarbetare

Pressmeddelande 2004-12-20 11:24 CET

Falska anläggningsarbetare som utger sig för att komma från Skanska knackar nu dörr i Malmö med omnejd och erbjuder diverse arbeten till privatpersoner. Skanska har fått kännedom om att de falska arbetarna har erbjudit sig att utföra olika typer av anläggningsarbeten.

 

Pressmeddelandefrån Skanska Sverige

 

2004-12-20

Varning för falska anläggningsarbetare

Falska anläggningsarbetare som utger sig för att komma från Skanska knackar nu dörr i Malmö med omnejd och erbjuder diverse arbeten till privatpersoner. Skanska har fått kännedom om att de falska arbetarna har erbjudit sig att utföra olika typer av anläggningsarbeten (asfaltläggning, rivning av murar etc).
- De har haft Skanska-kläder på sig, så det gäller att vara på sin vakt för att inte bli lurad, säger Bertil Harrysson, projektchef Skanska Väg och Anläggning Syd. Kläder och verktyg har stulits i Skanskas bodar i helgen.
Händelserna är anmälda till polisen, som uppmanar folk som utsätts för skojarna att kontakta polisen på telefon 040-20 10 00.

 - Deras metoder för att lura folk är fräcka och kvaliteten på jobben blir oftast dålig. Därför vill vi gå ut med en varning till allmänheten, säger Bertil Harrysson.

För att vara på den säkra sidan uppmanar Skanska privatpersoner som kontaktas av anläggningsarbetare att ringa och dubbelkolla med företaget. Skanska begär t ex aldrig kontantbetalning utan betalning sker alltid mot faktura. De falska arbetarna begär däremot kontant betalning.

_________________________________________________________

För ytterligare information, kontakta:Bertil Harrysson, projektchef Skanska Väg och Anläggning Syd.
Tel: 070-548 77 65.