c

Skanska bygger karossverkstad och logistikhus åt Scania i Oskarshamn

Pressmeddelande 2013-12-17 09:00 CET

Skanska har fått i uppdrag att bygga en ny karossverkstad och ett logistikhus åt Scania i Oskarshamn. Byggnadernas verksamhetsyta uppgår till 39 000 kvadratmeter.

De nya byggnaderna uppförs vid Scanias hyttfabrik i Oskarshamn där Skanska redan är verksamma med byggandet av ett nytt grundmåleri med tillhörande massaugn.

– Vi är mycket glada över det fortsatta förtroendet från Scania och ser fram emot att bygga vidare på vårt mångåriga samarbete. Det här är mycket glädjande för Skanska men betyder även mycket för Oskarshamn, säger Ola Lövgren, projektchef, Skanska Sverige.

Skanska kommer att lägga stor vikt vid att göra byggnaderna energieffektiva. Det innebär omsorg vid val av material och produkter som ingår i byggprocessen samt hög kvalitet i utförandet för att garantera låg energiförbrukning.

– Vi har valt entreprenör med omsorg. Att bygga nya verkstadsytor skapar nödvändiga förutsättningar för oss att långsiktigt producera fler hytter och möta en ökande efterfrågan, säger Marcus Holm, Platschef, Scania.

Som mest kommer byggprojektet att sysselsätta cirka 100 personer. Byggstart sker omgående och både Karossfabriken och Logistikhuset ingår i Scanias långsiktiga satsning att fördubbla produktionskapaciteten.

Kontakter

Kontakta: Ola Lövgren, Projektchef
Telefon +46104489401