c

Skanska hyr ut 3 800 kvm till Visma i Bassängkajen i Malmö

Pressmeddelande 2011-05-24 10:40 CET

Skanska har tecknat ett 10-årigt hyresavtal med Visma som flyttar till det nya energieffektiva och miljöriktiga kontorshuset Bassängkajen i Malmö.

Visma är Nordens ledande leverantör av produkter och tjänster inom programvara, outsourcing, upphandling, inköp, inkasso, retail IT-lösningar samt projekt- och konsulttjänster. Koncernen har tecknat hyresavtal om 3 800 kvadratmeter i den andra etappen av Bassängkajen. Avtalet avser således hälften av kontorsytan i den andra etappen av Bassängkajen. Inflyttning sker i augusti 2012.

– Vi gläder oss åt att få flytta in i toppmoderna lokaler som är utformade med tanke på kompetensutbyte och samarbete mellan våra specialistområden. Läget är valt för att det ska vara lätt för våra anställda att ta sig till jobbet och för våra kunder att komma på besök. Målet med det nya kontoret har varit att skapa bästa möjliga arbetsmiljö för våra anställda och bästa möjliga tillgång till våra specialistkunskaper för kunderna, säger Vismas VD Øystein Moan.

– Visma och Skanska har sedan tidigare ett mycket bra samarbete och vi har bland annat gemensamt utvecklat kontor vid Lindhagensterrassen i Stockholm. Kontraktet med Visma är ett tydligt exempel på att vår satsning på gröna kontorslokaler ger resultat. Vår dialog fortsätter nu med andra framgångsrika företag som söker sig till attraktiva Universitetsholmen i centrala Malmö, säger Camilla Wieslander, Marknads- och transaktionschef på Skanska Öresund.

Med sin moderna och profilerade design bidrar Bassängkajen till att utveckla stadsmiljön på Universitetsholmen i Malmö. Projektet genomsyras av energieffektivitet och miljöhänsyn. Det nya kontorshuset är ett av Nordens första med en pre-certifiering på den allra högsta nivån, Platinum, enligt det internationella miljöcertifieringssystemet LEED.

Kontorsfastigheten Bassängkajen består av sju plan med garage i källarvåningen och kommer att omfatta totalt 16 000 kvm uthyrningsbar yta uppdelat i två etapper och den andra etappen omfattar cirka 7 600 kvm moderna och energieffektiva kontorslokaler. Bland hyresgästerna i den första etappen finns Malmö Högskola och Awapatent.

Skanska Kommersiell Utveckling Norden initierar och utvecklar fastighetsprojekt inom kontor, logistik och affärshus. Kontorsverksamheten är koncentrerad till de tre storstadsregionerna i Sverige, Köpenhamnsregionen i Danmark, Helsingfors i Finland samt Oslo i Norge. Utvecklingen av logistik- och volymhandelsfastigheter bedrivs på strategiska orter i Sverige, Danmark och Finland.

 

Kontakter

Kontakta: Camilla Wieslander, VD
Telefon +46104483289