c

Skanska bygger nya Gavlerinken

Pressmeddelande 2005-10-03 13:31 CET

Brynäs IF bygger om och utökar elitseriearenan i Gävle för att möta kraven på en modern arena. Uppdraget till Skanska är värt 137 mkr.

Pressmeddelande frånSkanska Sverige

2005-10-03

Skanska bygger nya Gavlerinken

Brynäs IF bygger om och utökar elitseriearenan i Gävle för att möta kraven på en modern arena. Uppdraget till Skanska är värt 137 mkr.

Byggprojektet påbörjades i augusti i år och beräknas vara slutfört i november 2006. Byggherre är det nybildade bolaget Gavlerinkens Fastighets AB som är helägt av Brynäs IF. Arenasponsor är Gävle-baserade Leaf AB, som kommer att namnge den nya arenan i samband med starten av elitseriesäsongen 2006.

-  Den nya arenan kommer att bli ett lyft för staden Gävle, Brynäs och hockeypubliken, säger Roland Henning, ordförande för Gavlerinkens fastighets AB. Det känns tryggt att samarbeta med Skanska vid bygget, som har den rätta erfarenheten, och tillsammans skapar vi nu en förstklassig arena.

Skanska och Gavlerinkens Fastighets AB har tillsammans tagit fram den slutgiltiga utformningen av den nya arenan. Till sin hjälp har man arkitekt Ulf Bergfjord, som tidigare ritat Cloetta Center i Linköping, Löfbergs Lila Arena i Karlstad samt Modos nya arena i Örnsköldsvik, som nu är under byggnation. I såväl Karlstad som Örnsköldsvik är det Skanska som ansvarat för byggnationen.

- Våra erfarenheter från projekten i Karlstad och Örnsköldsvik, samt Kinnarpshallen i Jönköping har självklart underlättat planeringen när vi nu bygger den nya Gavlerinken, säger Stefan Canderyd, distriktschef hos Skanska. Vi är glada över att kunna bidra till utvecklingen av svensk ishockey och skapa en effektiv arena för lokala evenemang i Gävle.

Den nya arenan kommer att ha plats för cirka 8300 åskådare, jämfört med dagens 6200. Huvudsyftet med Gavlerinken är elitishockey, men den kommer även att utnyttjas för andra större evenemang. Den nya arenan kommer förutom rinken även att innehålla caféer, restauranger, sportbarer, loger, konferensrum samt souvenirbutik.
__________________________________________________
För ytterligare information, kontakta:
Roland Henning, Gavlerinkens Fastighets AB,
tel 073-63 333 01
Stefan Canderyd, Skanska Sverige AB, tel 026-17 57 10