c

Bygget av Skanskas miljövänliga äldreboende i Ale kommun påbörjat

Pressmeddelande 2011-05-26 12:30 CET

Äldreboendet är ett exempel på Skanskas satsning på projektutveckling. Skanska bygger i egen regi och finansierar bygget av äldreboendet, som sedan hyrs ut till Ale kommun med ett 20-årigt så kallat blockuthyrningsavtal.

För att tillgodose behovet av äldreomsorg har Ale kommun beslutat att ett äldreboende om 40 lägenheter ska byggas i natursköna omgivningar i Nödinge. Det första spadtaget för bygget togs under torsdagen av Mikael Berglund, kommunstyrelsens ordförande i Ale kommun, och Boel Holgersson, ordförande i Vård- och Omsorgsnämnden i Ale kommun tillsammans med Anders Erlandsson, regionchef i Skanska Sverige

Inflyttningen beräknas till den 1 september 2012. I det nya äldreboendet har Ale kommun tillsammans med Skanska haft fokus på människan. De äldre ska få bästa möjliga vård i en miljö där de kan trivas och må bra.

Genom att bygga med hög energiprestanda, effektiva installationer och noggranna val av material ska bygget miljöcertifieras enligt det internationella miljöcertifieringssystemet LEED (Leadership in Energy and Environmental Design).

Kontakter

Kontakta: Anders Erlandsson, vVD
Telefon 0104484116
Kontakta: Mia Trahn, Kompetensutvecklare
Telefon +46104484440