c

Nya huvudkontoret för Länsförsäkringar Kalmar län först i Norden med LEED-certifiering på platinanivå

Pressmeddelande 2011-07-06 14:00 CET

Skanska och Länsförsäkringar Kalmar län: Vi är stolta och nöjda

Länsförsäkringar Kalmar län har tillsammans med Skanska låtit bygga ett nytt huvudkontor i Kalmar. Kontoret har i dagarna certifierats enligt den högsta klassen, LEED platina för nya konstruktioner (New Construction v2.2). Genom certifieringen är Länsförsäkringars kontor den första byggnaden i Norden som erhåller högsta nivån; platina.

På torsdag den 7 juli klockan 10.00 i LF-huset på Norra Långgatan 17 i Kalmar kommer vi att berätta mer om vad LEED-certifiering enligt den högsta nivån: platinanivå innebär, och varför Länsförsäkringar Kalmar län har valt denna nivå på sitt miljöarbete.

Länsförsäkringars VD Lars B Danielsson, och Skanskas distriktschef Håkan Isfalk, kommer att närvara och svara på frågor om hur man bygger klimatsmart och med långsiktig hållbarhet.

En rundvandring i kontoret och en presentation av miljösatsningarna leds av Lars B Danielsson.

LEED står för ”Leadership in Energy and Enviromental Design” och är ett internationellt system för miljöcertifiering av byggnader. Resursanvändning, byggnadens läge, utformning och inomhusklimat samt minimering av energiförbrukning och avfall ligger till grund för en LEED-klassificering.

Kontakter

Kontakta: Håkan Isfalk, Marknadschef AO
Telefon +46104489213
Kontakta: Mia Trahn, Kompetensutvecklare
Telefon +46104484440