c

Idag inviger Skanska sitt grönaste kontor någonsin

Pressmeddelande 2012-11-30 09:45 CET

Helsingborgs grönaste kontorsområde växer fram i den kulturhistoriska miljön kring Väla Gård. Den första kontorsbyggnaden, som är självförsörjande på energi, invigs idag och många lokala företag och politiker är på plats.

Vala_Gard

På Väla Gård utanför Helsingborg skapas en unik och modern kontorsmiljö. Det första huset, som också är det grönaste kontor Skanska någonsin byggt, är nu färdigt. Projektet är ett bra exempel på framtidens hållbara byggnadslösningar.

Skanska Sveriges VD Pierre Olofsson inviger idag, tillsammans med distriktschef Johan Nilsson, officiellt det nya kontorshuset. Många lokala företag samt Jonas Jacobsson Gjörtler riksdagsledamot för moderaterna och Anna Jähnke, ordförande i miljönämnden i Helsingborg, kommer att vara på plats.

Tid: Fredagen den 30 november, kl. 11.30
Plats: Väla Gård, Kanongatan 100A, Helsingborg

– Väla Gård är i en klass för sig och nu hoppas vi att andra företag ska få upp ögonen för den fantastiska arbetsmiljö som Väla Gård erbjuder. Projektteamet har med sin tydliga målbild skapat en kontorsfastighet i världsklass. Skanska grundades för 125 år sedan i Skåne, och som skåning är jag stolt över att det är just här vi skapat vårt grönaste kontor någonsin,
säger Pierre Olofsson, VD för Skanska Sverige.

Huset är självförsörjande på energi och den energi som inte används kommer att levereras ut på elnätet. 455 kvm solceller på taket förser huset med el. Solcellerna i kombination med ett antal andra tekniklösningar skapar husets unika gröna egenskaper. Dessutom är huset byggt utan farliga ämnen och utan deponiavfall från byggproduktionen. Byggnaden ska LEED-certifieras på högsta nivån Platina. LEED är ett världsomspännande miljöcertifieringssystem för byggnader.

Skanska äger marken som omgärdar Väla Gård och har konkreta planer på att utveckla fler kontorsbyggnader i samma anda, vilket innebär att hela området kommer att ha en hållbarhetsprofil. Den första etappen på Väla Gård, motsvarar 1650 kvadratmeter av totalt 6 000 kvadratmeter.

Kontakter

Kontakta: Johan Nilsson, Affärsutveckling
Telefon +46104486065