c

Pressmeddelande: Skanska hyr ut 800 kvm till Gunnebos huvudkontor i Göteborgs nya klimatsmarta kontorshus i Gårda

Pressmeddelande 2010-09-16 09:00 CET

Skanska har nu tecknat ytterligare ett hyreskontrakt i det nya energisnåla och miljöriktiga kontorshuset Gårda i Göteborg. Därmed är ca 10 500 kvm uthyrda av 17 000 kvm i huset, som med sina sexton våningar blir ett landmärke i Göteborg.

Det är börsnoterade Gunnebo som våren 2011 flyttar sitt huvudkontor till det nya huset. Totalt hyr företaget drygt 800 kvm i de nya lokalerna. Andra företag som tecknat kontrakt och flyttar in i höst är Atwork i Gårda AB, Aros Kapitalförvaltning, Previa, Part Trap samt Skanska själva.

Den nya fastigheten i Gårda blir det första kontorshuset i Göteborg som uppfyller kraven för EU GreenBuilding-märkning. Det innebär att husets energianvändning blir minst 25 procent lägre än vad som föreskrivs i Boverkets normer för nybyggda fastigheter. Dessutom är Gårda även pre-certifierat enligt LEED Platinum. LEED som står för ”Leadership in Energy and Enviromental Design” är ett internationellt system för miljöcertifiering av byggnader. Resursanvändning, byggnadens läge, utformning och inomhusklimat samt minimering av energiförbrukning och avfall ligger till grund för en LEED-klassificering.

– Gunnebo är ytterligare ett exempel på att läget i Gårda ger företag i framkant en möjlighet att stärka sin profil samtidigt som de kan skapa en attraktiv kostnad per arbetsplats, vilket är rätt i dessa tider. För många innebär det en nytändning i organisationen, säger Mats Dynevik, marknadschef på Skanska Fastigheter Göteborg.

– Det goda läget, lokalens utformning och den starka miljöprofilen har varit avgörande för oss. De klimatsmarta lokalerna passar väl in på vårt företags profil inom miljöområdet, säger Per Borgvall, VD på Gunnebo.

Projekt Gårda har ett mycket bra läge intill E6/E20 med kort restid till Landvetter flygplats, bra kollektivtrafik och med bland annat med bland annat Liseberg, Ullevi, Scandinavium och Svenska Mässan på promenadavstånd. Huset på Johan i Gårdas Gata blir sexton våningar högt med cirka 150 parkeringsplatser inrymda under mark.

Skanska Kommersiell Utveckling Norden initierar och utvecklar fastighetsprojekt inom kontor, logistik och affärshus. Kontorsverksamheten är koncentrerad till de tre storstadsregionerna i Sverige, Köpenhamnsregionen i Danmark samt Helsingfors i Finland. Utvecklingen av logistik- och volymhandelsfastigheter bedrivs på strategiska orter i Sverige, Danmark och Finland.

Kontakter

Kontakta: Mats Dynevik, Uthyrnings- och marknadschef
Telefon +46104484443