c

Skanska och Huvudstadsregionens beslutsfattare diskuterar regionens hållbara tillväxt

Pressmeddelande 2011-03-14 08:55 CET

För fjärde året i rad bjuder Skanska in beslutsfattare och aktörer i samhällsbyggnadsfrågor i Huvudstadsregionen till Skanskas Framtidsdag den 16 mars. Media är välkomna att delta vid Skanskas Framtidsdag.

Eftermiddagen den 16 mars bjuder Skanska in beslutsfattare och aktörer i samhällsbyggnadsfrågor till en inspirerande eftermiddag för att diskutera nya idéer för att förena regionens tillväxt med ett långsiktigt hållbart samhällsbyggande.

Infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd kommer att berätta om regeringens planer och visioner för en hållbar infrastrukturpolitik.

Johan Karlström, VD och koncernchef, Skanska AB, och Cecilia Fasth, Skanskas Green Business Officer kommer att visa några av de viktigaste globala trenderna som vi ser inom hållbart samhällsbyggande.

Gustav Fridolin, riksdagsledamot och kandidat till att bli nytt språkrör, ger miljöpartiets syn på vilken politik som krävs för att Stockholm och de andra storstäderna ska kunna bli riktigt hållbara.

Micael Dahlén, professor på Handelshögskolan i Stockholm och författare till boken Nextopia, kommer att reflektera kring hur vi ska anpassa oss till det hållbara samhället och vad det ställer för krav på samhällsbyggarna.

Studenter från KTH presenterar en vision för hur en framtida, hållbar Huvudstadsregion kan se ut 2030.

Tid: Onsdagen den 16 mars kl 12:30-17:00

Plats: Moderna Museet, Skeppsholmen, Stockholm.

För fullständigt program och mer information, gå till www.skanska.se/skanskasframtidsdag.

Välkomna!