c

Skanska tecknar hyreskontrakt med Swedegas i pågående kontorsprojekt i Göteborg

Pressmeddelande 2013-09-03 09:00 CET

Skanska har tecknat hyreskontrakt om 952 kvm i det om- och tillbyggda kontorshuset Kv Tennet på Kilsgatan 4 i Göteborg.

Kontorshuset på Kilsgatan 4 färdigställs under hösten 2013 och kommer fullt utbyggt att omfatta totalt 20 000 kvm. Swedegas AB äger och driver större delen av det svenska transmissionsnätet för naturgas. De lämnar sina nuvarande lokaler vid Gamlestaden och tillträder sina nya lokaler på Kilsgatan den 1 december 2013.

Kv Tennet kommer att ha en hög miljöprofil med ett flertal miljöfördelar och klimatsmarta lösningar, bland annat solceller som minskar nettoförbrukningen av el i huset. Byggnaden är precertifierad enligt LEED Platinum och EU GreenBuilding, vilket innebär att husets energianvändning blir minst 25 procent lägre än vad som föreskrivs i Boverktes normer för nybyggda fastigheter.
 
Sedan tidigare hyr Via Egencia, SQS och Wipcore lokaler i huset. Under augusti flyttade även Reinertsen in i sina nya kontorslokaler och nyligen öppnade lunchrestaurangen Klar Kust i entréplanet.

– Kilsgatan är ett mycket attraktivt kontorsläge med närhet till Centralstationen där vi nu efter om- och tillbyggnationen kan erbjuda moderna och miljöriktiga lokaler. Huset erbjuder generösa entréytor, gemensam reception och konferenscenter, vilket ger en öppen och dynamisk mötesplats som skapar mervärden för företag i huset, säger Mats Dynevik, marknadschef på Skanska Fastigheter Göteborg.

Skanska Kommersiell Utveckling Norden initierar och utvecklar fastighetsprojekt inom kontor, logistik och affärshus. Kontorsverksamheten är koncentrerad till de tre storstadsregionerna i Sverige, Köpenhamnsregionen i Danmark, Helsingfors i Finland samt Oslo i Norge. Utvecklingen av logistik och volymhandelsfastigheter bedrivs på strategiska orter i Sverige, Danmark och Finland.

Kontakter

Kontakta: Mats Dynevik, Uthyrnings- och marknadschef
Telefon +46104484443
Kontakta: Mia Trahn, Kompetensutvecklare
Telefon +46104484440