c

Edvard Lind blir ny presschef för Skanska

Pressmeddelande 2011-01-17 09:30 CET

Edvard Lind blir ny presschef för Skanska-koncernen. Han kommer närmast från Vattenfall där han varit biträdande presschef. Samtidigt blir Mia Trahn ny presstalesman för Skanskas verksamhet i Sverige.

Edvard Lind tillträder sin nya tjänst den 1 mars och blir då ansvarig för Skanska-koncernens mediakontakter. Arbetet omfattar alla frågor på koncernnivå och för verksamheten i Sverige och är samlad i en gemensam pressgrupp med fem personer. Edvard är 37 år och kommer närmast från en tjänst som biträdande presschef på Vattenfall-koncernen. Tidigare har han bland annat arbetat på SJ som pressansvarig och senare som ansvarig för Public Affairs på samma företag.

– Edvard har rätt bakgrund, erfarenheter och värderingar för att leda Skanskas kontakter med media. Sedan flera år tillbaka rankas vår service till media högt av journalister och vår ambition är att utveckla arbetet ytterligare. Exempelvis vill vi fortsätta stärka vår position som det byggföretag som journalister ser som ledande inom grönt byggande, säger Katarina Grönwall, informationschef för Skanska-koncernen.

– Det ska bli mycket spännande att få lära känna en ny bransch genom Skanska som är ett av världens främsta internationella byggföretag, dessutom ett företag med starka värderingar och ett stort engagemang i miljöfrågor. Jag ser också fram emot att få utveckla servicen till media, säger Edvard Lind, tillträdande presschef.

Skanskas nuvarande presschef Peter Gimbe kommer som tidigare annonserats att under våren tillträda en ny tjänst, som chef för Public Affairs i Skanska-koncernen. Ambitionen med den nyinrättade positionen är att Skanska som samhällsbyggare ska ta en mer aktiv roll i debatten och bli bättre på att förstå hur byggbranschen kan delta i samhällsutvecklingen.

Samtidigt som Edvard Lind tillträder sin tjänst tar också Mia Trahn över som ny presstalesman för Skanskas verksamhet i Sverige. Hon efterträder Per-Lennart Berg som blir ny kommunikationschef för Seco Tools. Mia Trahn är 52 år och har arbetat på Skanska sedan 2008, senast som kommunikationsansvarig för husbyggnadsverksamheten i Skanska Sverige. Tidigare har hon bland annat arbetat som journalist på Sveriges Radio och som kommunikationsstrateg på Blekinge Tekniska Högskola.

Från 1 mars består Skanskas pressgrupp av följande personer som ansvarar för mediakontakter kring alla koncernfrågor och verksamheten i Sverige:

Edvard Lind, presschef, tel 010-448 00 00.

Mia Trahn, presstalesman Sverige, tel 010-448 44 40.

Agnes Palinski, pressansvarig Sverige, tel 010-448 88 06.

Niclas Strahner, pressansvarig Bostäder, tel 010-448 16 08.

Journalister kan alltid ringa Skanskas direktlinje för media, 010-448 88 99.

Mer information finns på www.skanska.se/press.