c

Skanska tecknar hyreskontrakt med Bisnode i kontorsfastighet på Kilsgatan i Göteborg

Pressmeddelande 2013-11-21 08:30 CET

Skanska har tecknat hyreskontrakt om cirka 1 500 kvadratmeter i det om- och tillbyggda kontorshuset Kv Tennet på Kilsgatan 4 i Göteborg.

Kontorshuset på Kilsgatan med närhet till Centralstationen har färdigställts under hösten och omfattar nu totalt 20 000 kvm. Den nya hyresgästen Bisnode är en leverantör av beslutsstöd, huvudsakligen inom kredit-, marknads- och affärsinformation. De samlokaliserar sin verksamhet och tillträder sina nya lokaler den 1 februari 2014.

Kv Tennet har hög miljöprofil med ett flertal miljöfördelar och klimatsmarta lösningar, bland annat solceller som minskar nettoförbrukningen av el i huset. Byggnaden är precertifierad enligt LEED Platinum och EU GreenBuilding, vilket innebär att husets energianvändning är minst 25 procent lägre än vad som föreskrivs i Boverkets normer.

– Det goda läget, lokalens utformning och att det ligger i ett av Göteborgs mest intressanta utvecklingsområden har varit avgörande för oss. Vi samlokaliserar oss i och med flytten och vill samtidigt satsa på en bra arbetsmiljö för våra medarbetare. Därför har vi nu valt att utforma vårt nya kontor till en aktivitetsbaserad arbetsplats enligt ABW. Att huset har en tydlig miljöprofil är självklart också viktigt för oss, säger Björn-Erik Karlsson, Bisnodes Regionchef Norden.

– Vi välkomnar Bisnode till kv Tennet på Kilsgatan. Här flyttar de in i moderna och miljöcertifierade lokaler. Huset har en gemensam reception och gemensamt konferenscenter med generösa entréytor som är möblerad för att ge de bästa förutsättningarna för en riktigt bra mötesplats. Huset är nu uthyrt till cirka 70 procent och vi upplever en fortsatt efterfrågan på resterande ytor i huset, säger Mats Dynevik, marknadschef på Skanska Fastigheter Göteborg.

Skanska Kommersiell Utveckling Norden initierar och utvecklar fastighetsprojekt inom kontor, logistik och affärshus. Kontorsverksamheten är koncentrerad till de tre storstadsregionerna i Sverige, Köpenhamnsregionen i Danmark, Helsingfors i Finland samt Oslo i Norge. Utvecklingen av logistik och volymhandelsfastigheter bedrivs på strategiska orter i Sverige, Danmark och Finland.

Kontakter

Kontakta: Mats Dynevik, Uthyrnings- och marknadschef
Telefon +46104484443
Kontakta: Mia Trahn, Kompetensutvecklare
Telefon +46104484440