c

Miljöcertifierat kontor i Jordbro med elbilsladdare

Pressmeddelande 2011-07-04 10:30 CET

Den anläggning som Skanska byggt åt Turbinen Fastigheter är nu miljöcertifierad enligt LEED Gold.

Anläggningen, som omfattar kontor om 3000 kvadratmeter i två plan, är det första projektet som certifieras enligt LEED NC (New Construction) i version 3 i Sverige. Dessutom är detta det första New Construction-projektet i Stockholm överhuvudtaget.

– Genom gott samarbete med vår kund Turbinen Fastigheter och med Skanskas kompetens och ambitioner inom grönt byggande, har detta blivit ett projekt som vi alla känner oss stolta över, säger projektchef Robert Carlsson på Skanska.

Inflyttning i lokalerna var det redan den första december förra året. I slutet av maj i år blev certifieringen godkänd.

– Vi är mycket nöjda med samarbetet med Skanska, säger Mikael Engström, VD på Turbinen Fastigheter. De har varit lyhörda för våra önskemål och byggt enligt våra önskemål om att vara såväl miljömedvetna som prismedvetna.

Bygget i Jordbro har bland annat haft fokus på att minska vattenförbrukningen genom snålspolande kranar. Dessutom har man satsat på ett bra inomhusklimat genom ökad ventilation och bra materialval med låga VOC* halter (*lättflyktiga organiska föreningar). På parkeringen finns det möjlighet att ladda elbilar. Taket är utrustat med ett system som fungerar som en katalysator med hjälp av solens ultravioletta strålning. Projektet har kammat hem full pott för optimerad energiprestanda.

Kontakter

Kontakta: Mia Trahn, Kompetensutvecklare
Telefon +46104484440