c

Gröna affärer är goda affärer i fastighetsbranschen enligt ny rapport från World Green Building Council

Pressmeddelande 2013-03-07 08:30 CET

Gröna byggnader är goda affärer för utvecklare såväl som för investerare och hyresgäster. Alla vinner på de gröna byggnadernas fördelar. Det är slutsatsen i den globala rapporten ”The Business Case for Green Building” från World Green Building Council som undersöker kostnader och fördelar med att grönt byggande. Rapporten har sponsrats av Skanska och presenterades i London i går.

Traditionellt har grönt byggande ansetts vara kostsamt. Rapporten visar emellertid att det finns teknik och kunskap för att bygga gröna byggnader som inte behöver kosta mer än traditionella byggnader.

Utvecklare och ägare kan dra fördelar av att det går att få ut högre hyror och försäljningspris med gröna byggnader, medan hyresgäster får vinster i form av bättre hälsa, välmående och produktivitet hos medarbetarna.

– Den här rapporten presenterar starka bevis för att det är en god affär att satsa på grönt byggande. Detta är fakta, så nu är det en fråga om attityd. Rapporten understryker också att grönt byggande inte är något man lägger till på slutet, utan att det måste vara en integrerad och naturlig del av processen från början i planeringen för att vara framgångsrik och kostnadseffektiv, säger Staffan Haglind, Green Business Officer på Skanska.

Rapporten finns på www.worldgbc.org