c

Skanska fortsätter kontorssatsningen i Hyllie

Pressmeddelande 2013-08-20 10:00 CET

Skanska fortsätter nu sin satsning i den nya hållbara stadsdelen Hyllie i Malmö och startar den andra etappen i kontorsprojektet Klipporna. Uthyrning är gjord till en konfidentiell kund.

Hyllie

Projektet Klipporna består av tre huskroppar på totalt 20 000 kvm kontorsyta. Skanskas investering för den andra etappen om 7 000 kvm kontorsyta uppgår till cirka 250 miljoner kronor och är planerad att stå färdig våren 2015. Cirka 1 700 kvm är uthyrt till en konfidentiell kund. Bygguppdraget genomförs av Skanska Sverige och påbörjas omgående.

– Klipporna har ett mycket attraktivt läge som lockar företag att etablera sig här och just nu pågår ett flertal diskussioner med tänkbara hyresgäster, säger Jessica Andersson, marknadsansvarig på Skanska Öresund.

Klipporna ligger i direkt anslutning till Stationstorget och citytunnelstationen, vilket innebär att Malmö C ligger endast 6 minuter bort med tåg och att Köpenhamn nås på 25 minuter. Projektet präglas av flera nya miljösmarta lösningar och alla material i byggnaden granskas ur miljö- och hälsosynpunkt. Under bygget återvinns 95 procent av allt avfall. Klipporna certifieras både enligt LEED, högsta nivån Platinum, och EU GreenBuilding och kommer att ha en energianvändning som är 50 procent lägre än gällande normer. Skanskas regionkontor flyttar juni 2014 in i etapp 1.

Skanska Kommersiell Utveckling Norden initierar och utvecklar fastighetsprojekt inom kontor, logistik och affärshus. Kontorsverksamheten är koncentrerad till de tre storstadsregionerna i Sverige, Köpenhamnsregionen i Danmark, Oslo i Norge samt Helsingfors i Finland. Utvecklingen av logistik- och volymhandelsfastigheter bedrivs på strategiska orter i Sverige, Danmark och Finland.

Läs mer om projektet Klipporna på www.skanska.se/ny-lokal

Kontakter

Kontakta: Camilla Wieslander, VD
Telefon +46104483289
Kontakta: Stefan Andersson, Projektchef
Telefon +46104483014