c

Framtiden för Öresundregionen i fokus när Skanska invigde nytt regionkontor

Pressmeddelande 2014-10-03 12:10 CET

Det var stort intresse när Skanska öppnade dörrarna till sitt nya regionkontor i Hyllie. Över 500 gäster lyssnade till olika föredrag om Öresundsregionens utveckling. Andra heta teman var mobbningsfria skolor och social hållbarhet.

regionkontor Malmö

Över 500 besökare kom under dagen till kontoret i Hyllie där Skanska bjöd på ett gediget program, med föredrag, paneldiskussioner och workshops som avlöste varandra. Förutom de stora visionerna för regionen var många branschfrågor på agendan, allt från byggteknik och OPS till etik och social hållbarhet.

Malmö Stad, Skanska, MKB, Trianon och Örebrobostäder deltog bland annat i en paneldebatt om social hållbarhet där Skanskas och Örebrobostäders projekt Vivalla inspirerade. På plats var även människorna bakom Skanskas projekt och deras samarbetspartners.

– Det är fantastiskt att se så många av våra kunder och samarbetspartner här idag. Vi hoppas kunna inspirera och skapa dialog kring viktiga frågor som mångfald och inkludering, samverkan och en hållbar samhällsutveckling, säger Magnus Persson, regionchef Skanska Sverige Hus Syd.

Besökarna fick också möjlighet till en rundvandring i Skanskas kontor Klipporna som ritats av Hennings Larsen Architechts. Det har en stilren nordisk arkitektur, med stora ljusinsläpp, där man jobbar aktivitetsbaserat.

Kontakter

Kontakta: Magnus Persson, Vd
Telefon +46104483206