c

Skanska fokuserar på arbetsmiljö och säkerhet

Pressmeddelande 2011-10-17 11:00 CET

Idag inleds Skanska Safety Week, ett globalt arrangemang med fokus på säkerhet på arbetsplatser. I Sverige invigs veckan av arbetsmarknadsminister Hillevi Engström och Skanska Sveriges VD Anders Danielsson på Sahlénhuset, Jakobsbergsgatan 17 i Stockholm.

Skanska Safety Week 2011 arrangeras för sjunde året i rad. Årets tema är: ”Det börjar med mig”. Genom att bidra med idéer och vidta åtgärder bidrar alla till att vi kommer hem säkert från jobbet.

Vid mer än 10 000 arbetsplatser i 18 länder kommer Skanskas 53 000 medarbetare och tiotusentals underentreprenörer, leverantörer och affärspartners vara engagerade i aktiviteter som fokuserar på säkerhet.

- Våra arbetsplatser ska vara skadefria. Skanska Sverige siktar på att tre av fyra arbetsplatsolyckor ska vara borta till 2015. Det är en krävande uppgift, men de senaste årens ansträngningar visar att det är möjligt. De senaste fyra åren har Skanska i Sverige minskat antalet arbetsplatsolyckor som resulterat i frånvaro på jobbet med 52 procent, säger Anders Danielsson, VD för Skanska Sverige.

I Sverige kommer det att ske en mängd aktiviteter under veckan på arbetsplatser och kontor i Skanska. Dessa kommer att involvera Skanska-chefer på alla nivåer, anställda samt underleverantörer och affärspartners.

Aktiviteterna omfattar planering för att undvika eller hantera risker, arbete på hög höjd, räddningstekniker och brandutbildning. Det blir även aktiviteter med fokus på hälsa, såsom utbildning i första hjälpen och blodtester. Ytterligare information om verksamheten finns på www.skanska.com/safetyweek.

- Vi ska ha säkerheten i fokus varje dag, året runt. Safety Week är till för att stärka det arbetsklimat som vi strävar efter och för att hjälpa oss att nå vårt mål, noll arbetsplatsolyckor, säger Anders Danielsson.

Kontakter

Kontakta: Mia Trahn, Kompetensutvecklare
Telefon +46104484440