c

Skanska hyr ut till Sogeti i Bassängkajen i Malmö

Pressmeddelande 2011-10-04 09:00 CET

Skanska har tecknat ett 7-årigt hyresavtal med IT-konsultföretaget Sogeti i det energisnåla och miljöriktiga kontorshuset Bassängkajen i Malmö.

Sogeti, ett av Sveriges största IT-konsultföretag, har tecknat ett avtal om cirka 500 kvm i andra etappen av Bassängkajen. Inflyttning sker i juni 2012. Sogeti levererar högkvalitativa IT-konsulttjänster på den lokala marknaden.

– För oss innebär en flytt till Malmö en satsning på framtiden. Genom en flytt från Lund till centrala Malmö får vi bättre kommunikationer och kommer närmare en större marknad i Öresundsregionen. Vi kommer att etablera oss på strategiskt rätt läge för att knyta ihop våra kontor på Öresundsmarknaden. Dessutom tänker vi på miljön och att välja lokaler byggda enligt den ”gröna” miljöstandarden LEED är därför självklart för oss, säger Niclas Feldt, kontorschef på Sogeti.

– Det är oerhört glädjande att Sogeti väljer att flytta sin verksamhet till Malmö och till vårt unika och miljöriktiga kontorshus med energieffektiva lokaler, säger Camilla Wieslander, VD på Skanska Öresund.

Med sin moderna och profilerade design bidrar Bassängkajen till att utveckla stadsmiljön på Universitetsholmen i Malmö. Det nya kontorshuset är ett av Nordens första med en pre-certifiering på den allra högsta nivån, Platinum, enligt det internationella miljöcertifieringssystemet LEED.

Kontorsfastigheten Bassängkajen består av sju plan med garage i källarvåningen och kommer att omfatta totalt 17 000 kvm uthyrningsbar yta uppdelat i två etapper och den andra etappen omfattar cirka 8 000 kvm moderna och energieffektiva kontorslokaler. Bland hyresgästerna i den första och andra etappen finns Malmö Högskola, Awapatent. Visma och White arkitekter.

Skanska Kommersiell Utveckling Norden initierar och utvecklar fastighetsprojekt inom kontor, logistik och affärshus. Kontorsverksamheten är koncentrerad till de tre storstadsregionerna i Sverige, Köpenhamnsregionen i Danmark, Helsingfors i Finland samt Oslo i Norge. Utvecklingen av logistik- och volymhandelsfastigheter bedrivs på strategiska orter i Sverige, Danmark och Finland.

Kontakter

Kontakta: Camilla Wieslander, VD
Telefon +46104483289