c

Skanska bygger nya hyresrätter åt Stockholmshem i Midsommarkransen

Pressmeddelande 2012-10-16 09:00 CET

Skanska har fått i uppdrag av Stockholmshem att bygga 86 nya hyreslägenheter i Midsommarkransen, söder om Stockholm. Markarbeten och grundläggning har redan inletts. 

De nya husen utgör en förtätning av området som omgärdas av Bäckvägen och Hägerstensvägen. Genom en lösning med fasader av corténplåt kommer de nya byggnaderna att utgöra ett estetiskt tilltalande inslag i området som består av tegelbyggnader från 1940-talet. Husen blir 4-5 våningar höga och lägenhetsstorlekarna 1 – 4 rum och kök.

- Vi är mycket glada över att vi vunnit upphandlingen och att vi tillsammans med Stockholmshem kan få bidra till utvecklingen med Midsommarkransen, säger Peter Neuberg, regionchef, Skanska Sverige.

Avsikten är att söka miljöcertifiering för byggnaderna enligt Miljöbyggnad, nivå silver. Miljöbyggnad administreras av Sweden Green Building Council och är ett certifieringssystem för nyproducerade och befintliga byggnader med fokus på energi, inomhusmiljö och materialval.

- Samarbetet med Skanska är ett utmärkt exempel på vår ambition att även i äldre områden försöka förena målet att skapa fler hyresrätter till stockholmarna med modern arkitektur och ny miljövänlig teknik, säger Stockholmshems ordförande Björn Ljung (FP).

Lägenheterna förmedlas av Stockholm Stads Bostadsförmedling och första inflytt är planerad till senhösten 2013.