c

Skanska populärast bland högskoleingenjörer

Pressmeddelande 2014-03-07 12:45 CET

Skanska behåller sin position som den mest attraktiva arbetsgivaren bland högskoleingenjörer. Pierre Olofsson, vd Skanska Sverige utsågs till Årets Employer Branding-person vid Universum Awards.

Ann Ericsson - Pierre Olofsson

Även i år rankas Skanska som nummer ett bland högskoleingenjörer i årets studentundersökning FöretagsBarometern 2014. Redan förra året passerade Skanska den tidigare ettan Google. Skanska behåller dessutom sin position som branschbäst inom byggsektorn hos både högskole- och civilingenjörer.

– Det är ett bevis för att vi har lyckats i vårt långsiktiga arbete för att rekrytera och behålla medarbetare. Vi kan ge talanger spännande arbetsuppgifter och enorma utvecklingsmöjligheter, oavsett var i karriären de befinner sig, säger Pierre Olofsson.

Pierre Olofsson mottog också priset som Årets Employer Branding-person.

– Det känns väldigt roligt eftersom frågor om attraktion, rekrytering och ökad mångfald frågorna engagerar mig mycket. För att Skanska Sverige ska kunna vara den ledande samhällsbyggaren måste vi locka de bästa talangerna, vi måste förstå de ungas behov och möta deras krav.

Skanska har under lång tid målmedvetet arbetat för att synas, attrahera och behålla talangerna. Skanskas chef för attraktion och rekrytering, Ann Ericsson, mottog även priset som Årets Innovatör. 

FöretagsBarometern är en heltäckande studentundersökning om karriär, arbetsliv och framtid. I år har 15 336 studenter från Sveriges universitet och högskolor deltagit i undersökningen och röstat fram sina framtida drömarbetsgivare.