c

Skanska säljer handelsfastighet i Ljungby för 124 miljoner kronor

Pressmeddelande 2013-06-04 08:30 CET

Skanska säljer handelsfastigheten LjungbyPorten i Ljungby för 124 miljoner kronor. Köparen till fastigheten är Redito och tillträdet sker i början av juni.

Handelsfastigheten omfattar närmare 9 700 kvm butiksyta. Fastigheten, som färdigställdes 2009, har CityGross som största hyresgäst. Handels-fastighetens läge är strategiskt och väl inarbetat i direkt anslutning till E4.
– Genom förvärvet tar vi ytterligare ett steg i byggandet av en handelsportfölj som ger långsiktig stabil avkastning. Vi räknar med att genomföra fler förvärv inom kort, säger Jan Björk, vd på Redito.
– Försäljningen bekräftar att det finns en fortsatt efterfrågan på handelsfastigheter med strategiskt läge, säger Micko Pettersson, vd för Skanska Fastigheter Göteborg.
CBRE har varit rådgivare till Skanska vid transaktionen.

Skanska Kommersiell Utveckling Norden initierar och utvecklar fastighetsprojekt inom kontor, logistik, verksamhetslokaler och affärshus. Kontorsverksamheten är koncentrerad till de tre storstadsregionerna i Sverige, Köpenhamnsregionen i Danmark, Osloregionen i Norge samt Helsingfors i Finland. Utvecklingen av logistik- och volymhandelsfastigheter bedrivs på strategiska orter i Sverige, Danmark och Finland.

Kontakter

Kontakta: Jonas F Karlsson, Transaktions- och Fastighetschef
Telefon +46104484448