c

Hallen största problemområdet i svenska hem

Pressmeddelande 2013-11-18 11:00 CET

För många skor, utrymmeskrävande ytterkläder och brist på sittplats. Det är några av de faktorer som gör hallen till det största problemområdet i svenska hem. Men det är inte bara hallen som ger upphov till irritation, även köket och badrummet toppar listan. Det visar en ny undersökning från Skanska.

Hemmet är inte alltid så organiserat och prydligt som vi önskar och många gånger skapas oordning och irritation på grund av dåliga förvarings- eller planlösningar. Det framkommer i en ny undersökning som Skanska genomfört. 27 procent av de tillfrågade upplever att hallen är det största problemområdet, där brist på utrymme för kläder och skor samt avsaknad av sittplats är de främsta anledningarna till problem.

– Hallen är det första rummet man ser när man kommer in i en bostad. Därför tycker många att det är viktigt att första intrycket av hemmet känns organiserat och prydligt. Vi ser en efterfrågan på smartare förvaringslösningar, inte minst för hallen, och detta är något som vi ständigt arbetar med att förbättra i våra nyproducerade bostäder, säger Ilona Hobor, Consumer Insight Manager på Skanska.

Undersökningen visar också att 29 procent inte anser att hemmet tillgodoser deras behov.

– I äldre bostäder saknas det ofta rymliga platsbyggda förvaringslösningar, vilket är förknippat med att vi äger betydligt mer kläder och prylar idag än förut, när de här bostäderna byggdes. I nyproducerade bostäder är förvaringen och hallytan i regel mer tilltagna för att kunna möta våra moderna behov, säger Ilona Hobor.

Topplista – största problemområdena i svenska hem:
1. Hallen
2. Köket
3. Badrummet
4. Vardagsrummet
5. Sovrummet

 

Om undersökningen:
Undersökningen är genomförd i juni 2013 via Skanskas Bopanel med 1367 medlemmar, med 536 svarande i denna undersökning.