c

Skanska hyr ut till arkitektföretaget White i Bassängkajen i Malmö

Pressmeddelande 2011-09-21 09:00 CET

Skanska har tecknat ett 5-årigt hyresavtal med arkitektkontoret White som även har formgett det energieffektiva och miljöriktiga kontorshuset Bassängkajen i Malmö.

White är ett av Skandinaviens ledande arkitektkontor med 600 medarbetare i Sverige och Danmark. Företaget har tecknat hyresavtal om 1 460 kvadratmeter i den andra etappen av Bassängkajen. Inflyttning sker i juli 2012.

– White och Skanska har sedan tidigare ett mycket gott samarbete och vi har gemensamt utvecklat kontorsfastigheten Bassängkajen. Det är därför oerhört glädjande att White väljer att flytta sin verksamhet i Malmö till vårt unika och miljöriktiga kontorshus, säger Camilla Wieslander, VD på Skanska Öresund.

– White i Malmö har under de senaste fem åren expanderat kraftigt från 30 till 65 medarbetare. Det känns självklart att leva som vi lär och flytta till ett kontor där White varit engagerad som arkitekt från början till slut. Som ett av grundföretagen i Sweden Green Building Council vill vi finnas i lokaler som ligger i framkant när det gäller miljö och hållbarhet, säger Whites kontorschef Alexandra Hagen.

Med sin moderna och profilerade design bidrar Bassängkajen till att utveckla stadsmiljön på Universitetsholmen i Malmö. Projektet genomsyras av energieffektivitet och miljöhänsyn. Det nya kontorshuset är ett av Nordens första med en pre-certifiering på den allra högsta nivån, Platinum, enligt det internationella miljöcertifieringssystemet LEED.

Kontorsfastigheten Bassängkajen består av sju plan med garage i källarvåningen och kommer att omfatta totalt 17 000 kvm uthyrningsbar yta uppdelat i två etapper och den andra etappen omfattar cirka 8 000 kvm moderna och energieffektiva kontorslokaler. Bland hyresgästerna i den första och andra etappen finns Malmö Högskola, Awapatent och Visma.

Skanska Kommersiell Utveckling Norden initierar och utvecklar fastighetsprojekt inom kontor, logistik och affärshus. Kontorsverksamheten är koncentrerad till de tre storstadsregionerna i Sverige, Köpenhamnsregionen i Danmark, Helsingfors i Finland samt Oslo i Norge. Utvecklingen av logistik- och volymhandelsfastigheter bedrivs på strategiska orter i Sverige, Danmark och Finland.

Kontakter

Kontakta: Camilla Wieslander, VD
Telefon +46104483289